Stuur ons een berichtje

Todd Rundgren covert kersthit Flappie (naar Floppy)

De Amerikaanse muzikant Todd Rundgren heeft een cover uitgebracht van de grote kersthit van Youp van 't Hek: Flappie. Todd Rundgren maakte een Engelstalige variant van het kerstnummer.

IT WAS CHRISTMAS MORNING 1961

Het kerstnummer over het dramatische verhaal rondom konijn 'Flappie' schalt tijdens de kerstperiode al jaren door vele huiskamers. Het is de grote kersthit van Youp van 't Hek. Vandaag verscheen daar ineens een Engelse vertaling van het nummer, gemaakt door de Amerikaanse muzikant Todd Rundgren. Youp van 't Hek was zelf ook verrast door het nieuws, maar de cabaretier is blij dat het nummer eindelijk vertaald is. 

De Amerikaanse muziek Todd Rundgren is inmiddels 72 jaar oud, maar is nog altijd 'aan het werk'. Heel veel tijd en moeite heeft het hem waarschijnlijk niet gekost, de melodie is hetzelfde en de tekst is een vrij letterlijke vertaling. Beluister de cover hieronder. 

 

 

Youp 

KINK-dj Tim op het Broek belde in KINK Rush Hour met de schrijver van het nummer, Youp van 't Hek. Ook hij werd vanmorgen verrast door de cover, maar is erg blij met het resultaat. "Ik vind het leuk, hij heeft het echt helemaal letterlijk gedaan tot 1961 aan toe", zegt de caberatier. "Het is goed gedaan, leuk gedaan en grappig"

Toch blijft Youp met een hoop vragen zitten. Ook hij weet niet hoe Todd Rundgren 'Flappie' heeft leren kennen. Maar hij heeft wel een vermoeden. "Hij schijnt Co de Kloet te kennen en die heeft het hem misschien een keer vertelt."

Ook is hiermee het verhaal niet af, want Youp gaat de rollen nog een keer omdraaien. "Ik ga in februari een album opnemen en ik zit er aan te denken een nummer van hem naar het Nederlands te gaan vertalen en op te nemen."

Luister hieronder het hele gesprek met Youp van 't Hek

00:00
03:08

Datum

2 december 2020

SHARE

NU op KINK

Queen's Pleasure

Sitter

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje