Stuur ons een berichtje

Toch samenwerking tussen Paul McCartney en Damon Albarn (en meer artiesten)?

Een paar maanden geleden sprak KINK-dj Jasper Leijdens met Damon Albarn van Gorillaz. In dat gesprek kwam ook Paul McCartney ter sprake. Damon zei toen: ''Hij zou makkelijk op een Gorillaz album passen. Ik heb een opname van Paul en mijzelf die ik zou kunnen gebruiken voor een Gorillaz track." Op die opname zullen we nog moeten blijven hopen, maar dat Paul en Damon samen in de studio hebben gezeten is nu helemaal zeker!

Vandaag gooide Paul McCartney een tweet de wereld in met een filmpje van dobbelstenen. Hetzelfde filmpje is nu ook te zien op de social media van onder andere Damon Albarn. Op de dobbelstenen staan de namen van een aantal artiesten te lezen. Damon Albarn wordt dus genoemd, maar ook Josh Homme van Queens Of The Stone Age, Beck en St. Vincent.

MCCARTNEY III

Ook de namen van Phoebe Bridgers, Dominic Fike, Ed O'Brien van Radiohead, Blood Orange, Khruangbin en Anderson. Paak zijn te zien. Daarnaast is het nummer 3 te zien, wat te maken kan hebben met McCartney's laatste album, McCartney III. Het vermoeden is dat er een deluxe album uitkomt, met daarop covers van McCartney nummers, gedaan door de artiesten die op de dobbelstenen te lezen zijn.

In het interview met Jasper Leijdens zei Albarn dat hij de opname die hij van Paul had nooit zomaar uitgebracht zou worden. "Het is een hele simpele, basis opname maar ik zou het nooit uitbrengen zonder eerst met hem te praten. Zeg niet dat ik een track heb met Paul, want dat heb ik niet, maar ik zou zeker met hem kunnen werken. Hij is een van de meest bijzondere popmuzikanten ooit.'' Nu lijkt het er dus op dat er in elk geval een soort van samenwerking komt.

De hele special met het gesprek dat Jasper met Damon Albarn had, hoor je hier.

00:00
01:03:40

Datum

10 maart 2021

SHARE

NU op KINK

AC/DC

Whole Lotta Rosie

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje