Stuur ons een berichtje

The White Stripes klagen Donald Trump aan

KINK Icons The White Stripes hebben maandag voormalig president Donald Trump aangeklaagd. Dat omdat hij hun hit 'Seven Nation Army' zonder toestemming gebruikt heeft in een video op zijn socials.

RECHTZAAK

De band beweert dat Trump en zijn campagne auteursrechtelijk inbreuk hebben gemaakt door het iconische openingsriff van 'Seven Nation Army' te spelen in een video van Trump die op weg was naar campagnebezoeken in Michigan en Wisconsin vorige maand.

De rechtszaak is officieel ingediend bij een federale rechtbank in Manhattan, en daarin zeggen Jack en Meg White dat ze het gebruik van hun nummer door Trump niet alleen problematisch vinden vanwege de auteursrechten, maar ook omdat ze het fel oneens zijn met beleidsmaatregelen en acties van Trump.

FOO FIGHTERS

Dit is niet de eerste keer dat Trump problemen krijgt door het gebruiken van bepaalde muziek. Toen hij vorige maand politicus Robert F. Kennedy Jr op het podium verwelkomde klonk 'My Hero' door de speakers. Toen een fan op X aan de band vroeg of die daar eigenlijk ooit toestemming voor hadden gegeven zei de band dat dat niet het geval was. Foo Fighters nam ‘passende maatregelen’ tegen het team van Trump en eventuele royalty’s worden gedoneerd aan de campagne van Trumps tegenstander Kamala Harris.

Datum

10 september 2024

SHARE

Tags

#The White Stripes

NU op KINK

Gaslight Anthem

The '59 Sound

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje