Stuur ons een berichtje

The Indien, Pom en Heartworms: Dit zijn de nieuwe toevoegingen op de playlist van KINK!

De stembussen voor de KINK 10's top 100 zijn inmiddels open, maar ondertussen wordt er ook vast gewerkt aan een toplijst voor de toekomst. Ook in de jaren 20 wordt er namelijk een hoop moois uitgebracht, bijvoorbeeld nieuwe muziek van The Indien en POM. Check hieronder de nieuwe toevoegingen op de playlist van KINK!

THE INDIEN - STAY

2024 wordt een jaar wat The Indien niet snel zal vergeten, want ze werden afgelopen week aangekondigd als één van de artiesten voor Eurosonic Noorderslag! De ervaring leert dat dat het festival is, waarna veel artiesten de stap maken naar de grote podia van Pinkpop en Lowlands. Dat zal bij The Indien ongetwijfeld ook gebeuren, want ook deze nieuwe track is weer heel fijn!

RHEA - CREEPING THROUGH MY HEAD

Afgelopen week waren ze te gast in de avond van KINK. Bij KINK-dj Jasper Leijdens in KINK IN TOUCH vertelde ze onder andere over David Bottrill, de producer die al achter de knoppen zat bij Muse en Tool en nu ook bij RHEA de muziek produceerde. "Ik kan het moeilijk onder woorden brengen", vertelt RHEA-bassist Hannes Cuyvers. "Maar samen werken met David was erg inspirerend". 

HEARTWORMS - MAY I COMPLY

Het is "een brug naar de chaos die nog komen gaat", volgens het brein achter Heartworms, Jojo Orme. Jojo gebruikt haar muziek namelijk om vat te krijgen op de donkere gedachte in haar hoofd, wat heel goed te horen was op haar eerder uitgebrachte debuut-EP. Deze 'May I Comply' is, wat dat betreft, iets minder chaotisch. Maar wees dus gewaarschuwd, want er komt nog een hoop fijne chaos van Heartworms aan!

POM - RUN

Een week geleden vierde deze Amsterdamse band de release van het debuutalbum. Iets waar ze zelf (volledig terecht) ongeloofelijk trots op zijn. En met die debuutplaat, kwam ook deze nieuwe single uit van de band die zelf het genre Fuzzpop bedacht. 

LIBRARY CARD - COGNITIVE DISSONANCE

Er is nieuwe muziek van de Rotterdamse band Library Card! Muziek waarvan ze zelf het volgende zeggen: "Het bestaan op zichzelf is grillig en inconsistent, het leven kan niet in een vlekkeloze manier worden geleefd. We kunnen zo hard proberen om medelevend, empathisch en accepterend te zijn ten opzichte van de dingen waar we bang voor zijn, maar er zal altijd een deel van ons zijn dat flirt met egoïstisch, jaloers of wraakzuchtig gedrag. Deze dualiteit accepteren is onze eigen menselijkheid accepteren."

THE GOSSIP - CRAZY AGAIN

11 jaar lang is het stil geweest rondom The Gossip. De band, die je wellicht kent van 'Heavy Cross' en 'Standing In The Way Of Control' keert nu terug! En dat hebben we te danken aan Rick Rubin. De wereldberoemde producer (van o.a. The Red Hot Chili Peppers, Beastie Boys en Linkin Park) spoorde de band van frontvrouw Beth Ditto aan om weer de studio in te duiken en met succes! “Getting to work with Rick again was a true gift", laat de band aan muziekwebsite NME weten “He doesn’t remotely care about outside opinions around what you could or should be making. He creates calm, positive, open spaces- emotional space and the actual physical vibe of his studio – that make you free to experiment."

Datum

18 november 2023

SHARE

NU op KINK

Incubus

I Wish You Were Here

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje