Stuur ons een berichtje

Teken de petitie op 500kinderen.nl

Griekenland heeft een noodkreet gestuurd naar de lidstaten van de Europese Unie: Neem alstublieft samen een groep van 2.500 kinderen op die zonder familie vastzitten in de overvolle vluchtelingenkampen. Deze noodkreet van de Griekse regering is door de coronacrisis alleen maar urgenter geworden.

Elf Europese lidstaten hebben hun steun al toegezegd, maar de Nederlandse overheid hult zich in stilzwijgen - terwijl zo'n 80 gemeentes al hebben gezegd dat ze mee willen werken aan de opvang van 500 kinderen. Frontman Joshua Nolet van Chef'Special voert al maanden actie om de kwestie op de agenda te krijgen in de Tweede Kamer. Onlangs stond hij nog drie kwartier stil op het Plein in Den Haag met ondermeer leden van Chef'Special, De Staat, Typhoon en Sinan Can, vandaag legt hij bij wijze van protest 500 paar kinderschoenen op het Plein.

Wil jij je stem laten horen? Teken de petitie op 500kinderen.nl. Joshua licht in een gesprek met KINK-dj Michiel Veenstra de kwestie nog eens toe, dat gesprek kun je hieronder beluisteren.

00:00
04:21
Joshua over 500kinderen punt nl

Datum

30 juni 2020

SHARE

NU op KINK

Hozier

Too Sweet

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje