Stuur ons een berichtje

Sam Fender brengt eerste single van nieuwe album uit: 'Hypersonic Missiles'

Vorig jaar bracht Sam Fender al de 'Dead Boy's EP uit, maar nu is het tijd voor het echte werk: zijn nieuwe album komt eraan, en nu is daarvan de eerste nieuwe single uitgekomen.

Sam Fender is lekker bezig. Vorig jaar speelde hij vaker in Nederland dan wie dan ook, en hij bracht naast losse tracks in November ook nog eens de 'Dead Boys' EP uit. Nu is het eerste voorproefje voor zijn komende album 'Hypersonic Missiles' los. 

De track opent met de tekst 'Dutch kids huff balloons in the parking lot' . De inspiratie kwam deels toen Sam in Nederland in een motel overnachtte, en buiten op het parkeerterrein kinderen zag spelen. De persoon in het nummer, in het businesspark met de Mac Donalds in de buurt is op mezelf gebasseerd', vertelt Sam in een interview.

Deze week is Sam Fender voor het eerst, op een optreden op South By South West na, op tour in Amerika. Hij geeft onder andere een optreden in Los Angeles en New York.

Volgende maand is Sam Fender terug in Nederland voor een aantal shows. Op donderdag 18 april staat hij in Doornroosje in Nijmegen, 20 april in Tivoli Vredenburg in Utrecht en op 29 april in de Melkweg in Amsterdam.

Datum

5 maart 2019

SHARE

NU op KINK

Massive Attack & Tracey Thorn

Protection

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje