Stuur ons een berichtje

Record Store Day Nederland lanceert eigen label: RSD Records

Komende zaterdag is het weer Record Store Day! En dit jaar is er leuk nieuws: Record Store Day Nederland lanceert hun eigen non-profit muzieklabel RSD Records. Zo kan de organisatie hun eigen beheer muziek uit brengen.

Met RSD Records wil Record Store Day Nederland meer invloed uitoefenen op de totstandkoming van de RSD releaselijsten. De RSD releaselijst en de RSD Black Friday releaselijst bevatten voornamelijk producten die worden aangedragen door de nationale en internationale muziekmaatschappijen en labels. Voorgaande jaren trad de organisatie op als aanjager van lokale initiatieven, maar waren de betrokken labels besluitvormer. Met RSD Records kunnen artiesten vanaf nu zonder tussenkomst van derde partijen een RSD release uitbrengen, maar ook samenwerkingen met andere labels zijn mogelijk.

RELEASES IN 2023

RSD Records start voor Record Store Day 2023, komende zaterdag 22 april, met drie releases. Verder verschijnen er voor Record Store Day hele exclusieve releases die alléén op Record Store Day beschikbaar zijn. Zo zijn er dit onder andere jaar bijzondere uitgaves van vinyl van David Byrne, Foals en Sam Fender.

Datum

20 april 2023

SHARE

Stuur ons een berichtje