Stuur ons een berichtje

Nathan Reinds

Reactie MOJO op mogelijk evenementenverbod: blij mee

"Het klinkt vreemd, maar wij zouden er blij mee zijn". Dat zegt MOJO-woordvoerder Marjanne Manders op KINK in reactie op het nieuws dat in Den Haag stukken zouden circuleren die aansturen op een evenementen-verbod tot 1 september.

RTL Nieuws beweert die stukken in te hebben gezien. Het verbod zou in lijn zijn met België en Duitsland, waar deze week ook alle grote evenementen tot en met augustus 2020 werden geschrapt. Voor Nederland zou het inhouden dat er dit jaar ondermeer geen Pinkpop, Lowlands of Down the Rabbit Hole wordt gehouden.

"Organiseren van festivals zit ons in het bloed, maar duidelijkheid gaat nu boven alles", zegt Manders in gesprek met KINK-dj Michiel Veenstra.

Hoe de branche er na deze zomer uitziet valt nog weinig over te zeggen. "Wij zijn best een groot bedrijf dus wij zullen het wel redden, maar voor veel van de bedrijven waar we mee werken wordt het heel zwaar. Er wordt nu wel extra geld beloofd, maar dat is allemaal gericht op gesubsidieerde instellingen, niet voor onze industrie. Daar willen we het gesprek met Den Haag nog wel over aangaan".

Je kunt het hele gesprek met Marjanne Manders hieronder besluisteren.

00:00
03:02

Datum

17 april 2020

SHARE

NU op KINK

Hard-Fi

Hard To Beat

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje