Stuur ons een berichtje

Ramkot, Yungblud, The Slow Show & Meer! Dit zijn de toevoegingen op de KINK-playlist

Eindelijk is de zomer begonnen! Met dit weekend een hele stapel festivals, liters zonnebrand en heel veel fijne nieuwe muziek op de buurtbarbecue. Tenminste, als je KINK aan hebt staan, want we voegen weer een heerlijke lading nummers toe aan onze playlist!

RAMKOT - HEART SHAPED MINDS

Moeten we Ramkot nog aan je voorstellen of is de naam van dit Belgische rock-trio inmiddels bekend? Wij hebben zelf het debuutalbum van de Gentenaars volledig grijs gedraaid en zijn heel blij dat deze track (van dat album) nu ook als single uit is gekomen! Want tussen 'Red', 'Am I Alright Now' en 'Exactly What You Wanted' klonk deze al lekker. Moet je nagaan hoe die op de radio klinkt!

YUNGBLUD - LOWLIFE

Wie dacht dat Yungblud alleen maar keiharde (pop-)punk kon maken, komt bedrogen uit! Hij bewijst namelijk dat er meer in z'n mars zit, zonder dat hij de Yungblud-sound uit het oog verliest. Want ook de tekst is weer een rake, over hoe de wereld op hem neer kijkt, maar ook over hoe trots hij is, dat hij niet in een hokje past.

THE SLOW SHOW - ONE SHOT

Het was een perfecte situatie. De band The Slow Show trok voor het schrijven van nieuwe muziek naar de geboorteplek van gitarist Joel Byrne-McCullough, die na vijftien jaar weer terugkeerde naar zijn roots. Daar bracht de band een hoop tijd door en Joel kan zich die ene avond nog goed herinneren. "I remember we had the music of One Shot. It was the evening, and we were sat in the sitting room. The fire was on, and we were having our dinner watching the news. After dinner, Rob ( Goodwin, zanger red.) was singing a few things over those chords", en zo was 'One Shot' geboren!

SPRINTS - ADORE ADORE ADORE

We kunnen het zelf uitleggen, maar frontvrouw Karla Chubb van Sprints kan dat veel beter: “There is still a different standard of behaviour expected from me vs even the other members (allemaal man red.) in Sprints. There is a different set of invisible rules I am supposed to abide by I am supposed to fit their mould and give them what they want and not deliver what it is I am here to do. So at a time when trans rights are under attack, people are trying to force upon us what they think a woman is or should be, this is the outward expression of my own frustration, struggle and rage.”

THE MYSTERINES - BEGIN AGAIN

Arctic Monkeys fans hebben deze band wellicht al een paar keer gegoogled, momenteel zijn ze namelijk aan het touren met die band uit Sheffield. Of anders heb je misschien het debuutalbum van The Mysterines misschien wel ergens gehoord en anders stellen we ze graag aan je voor. Het is een viertal uit Liverpool die hele lekkere grungeachtige rock maakt en nu een nieuwe track uit heeft!

SIMPLETON - LIGHT THE FUSE

Chris Berendsen speelde in 2021 nog op de Popronde met zijn band Casey's Call en Chris is een nieuw project begonnen! Samen met Stijn van Rijsbergen (de drummer en producer van Lucas Hamming) is hij de studio in gegaan om deze lekkere indie rock track te maken! Een liedje over de ongemakkelijke periode na een relatiebreuk, waarin de ex-geliefdes wel nog gevoelens voor elkaar hebben, maar niet weten of ze weer bij elkaar willen komen.

Datum

10 juni 2023

SHARE

NU op KINK

Nothing But Thieves

Impossible

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje