Stuur ons een berichtje

Poptempel Paradiso koopt naastgelegen grond en gaat uitbreiden naar misschien wel 4 zalen.

Paradiso in Amsterdam heeft het naastgelegen braakliggende stuk grond gekocht, en gaat de komende jaren behoorlijk uitbreiden. KINK-dj Jasper Leijdens belde met Jurry Oortwijn die uitlegde wat precies de plannen zijn.

BRAAKLIGGEND TERREIN

Links naast de poptempel ligt een grasveld waar al 140 jaar niks gebeurd is. Nu heeft Paradiso dat terrein kunnen kopen, en deze week kwamen de plannen naar buiten voor de uitbreiding op dat terrein. Op de concept art die Paradiso naar buiten heeft gebracht is een glazen omloop rechts van het oude gebouw te zien, en ook een totaal nieuw gebouw links op dat braakliggende terrein. De nieuwe ingang voor concertgangers komt straks ondergronds, dus die iconische Paradiso-deuren worden na na de verbouwing nog maar sporadisch gebruikt.

UITBREIDING PARADISO

Het gebouw moet gaan transformeren van poptempel naar cultuurcentrum. Een verbouwing was sowieso nodig omdat het gebouw niet meer in al te goede staat is, dus Paradiso kon kiezen voor een renovatie waarbij alles voor het oog hetzelfde bleef, of deze wilde plannen. Die keuze is dus gevallen op optie 2. Met deze verbouwing moet de buurt minder geluidsoverlast hebben, en komen er ook buurtactiviteiten in de nieuwe ruimte. 

EXTRA ZALEN?

Er komt een 3e en misschien wel een 4e podium bij, zo zei Jurry aan de telefoon bij Jasper. Kantoren uit het oude gebouw verhuizen naar de nieuwe aanbouw om ruimte te maken voor extra zalen. Paradiso moet voor dit hele project echt kan starten eerst nog met heel veel partijen om tafel om het geld voor deze verbouwing bij elkaar te krijgen, maar de plannen zijn goed doorgerekend, en moeten volgens Jurry haalbaar zijn. Over een jaar of 10 moet het klaar zijn, en Paradiso probeert zo min mogelijk dicht te gaan tijdens de verbouwingen.

Luister en kijk het hele gesprek dat Jasper had tijdens KINK In Touch met Jurry Oortwijn van Paradiso hieronder terug.

Datum

2 augustus 2022

SHARE

NU op KINK

Elephant

For a Friend

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje