Stuur ons een berichtje

Popronde verplaatst naar begin 2021

Het grootste reizende festival van Nederland verplaatst de traditionele najaarstour naar begin 2021 vanwege de coronamaatregelen.

2021

In de Popronde reizen talentvolle, nieuwe Nederlandse artiesten het hele land rond om te laten zien wat zij in hun mars hebben. Met 41 steden, ongeveer 145 geselecteerde acts zouden er meer dan 1600 optredens plaatsvinden in de 800 deelnemende podia. Jaarlijks komen er minstens 155.000 bezoekers op het evenement af. Door de maatregelen rondom het coronavirus is het lastig om dit bijzondere, gratis evenement te laten plaatsvinden. Daarom heb de organisatie besloten deze editie te verplaatsen naar begin 2021. Deze start op 23 januari en eindigt op 4 april. De reguliere editie van Popronde 2021 gaat onveranderd door in het najaar. 

STATEMENT ORGANISATIE

‘Met de anderhalve meter afstandsmaatregelen is het niet mogelijk een Popronde te organiseren,’ aldus Mischa van den Ouweland, artistiek leider van het festival. ‘in een poppodium of theater is het nog mogelijk om op afstand met dertig, veertig of zelfs honderd man naar een band te kijken, maar Popronde vindt vaak plaats in kroegen, kledingwinkels of kapperszaken, locaties die veel minder publiek kunnen verwelkomen als er anderhalve meter afstand moet worden bewaard. Voor zowel artiest als locatie is dat geen wenselijke situatie.’

Datum

1 juli 2020

SHARE

NU op KINK

Franz Ferdinand

This Fire

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje