Stuur ons een berichtje

Jessie Kamp

Popronde start op 11 september in aangepaste vorm

Goed nieuws! De Popronde gaat dit jaar door en trapt af op 11 september in Nijmegen. Weliswaar start het grootste reizende festival van Nederland in aangepaste vorm, maar zodra de maatregelen het toelaten, zal ook de Popronde weer in de richting gaan die we gewend zijn.

POPRONDE 

Popronde is een reizend festival, dat al 25 jaar (en ietsjes meer) bestaat. De organisatie heeft vorig jaar geprobeerd het festival nog te laten doorgaan, maar dat mocht niet lukken. Dit jaar gaan ze er opnieuw voor, op 11 september trappen ze af in Nijmegen. 82 acts spelen verspreid door de stad, in een coronaproof setting. 

IETSJES MEER DAN 25 JAAR POPRONDE

Op zaterdag 11 september wordt Nijmegen omgetoverd tot muzikale hoofdstad van Nederland, met 82 acts op 14 locaties. Niet zoals we gewend zijn, van kroeg naar kroeg, maar op coronaproof locaties. De officiële opening van Popronde 2021 vindt plaats in De Lindenberg, het cultureel centrum waar Stichting Popwaarts haar eerste kantoor betrok. Daar ontvangen Tweede Kamerlid en schrijver van de nieuwe popnota Peter Kwint en Nijmeegs cultuurwethouder en oud-Popronde deelnemer Noël Vergunst het jubileum boek 'Ietsjes meer dan 25 jaar Popronde'. 

Na Nijmegen doet het reizende festival nog 41 andere steden door het hele land aan, om op 27 november af te sluiten in de Melkweg in Amsterdam. De eerste weken zullen coronaproof plaatsvinden, maar zo gauw de maatregelen het toelaten gaan de stoelen aan de kant en vindt Popronde als vanouds, schouder aan schouder in kroeg, kerk, kledingwinkel en kapperszaak plaats.

NIET MEER GRATIS 

Anders dit jaar is dat bezoekers een kaartje moeten kopen. Voor 5,- koopt men een passe partout waarmee zoveel optredens kunnen worden bezocht als gewenst. Chris Moorman van Popronde: ‘De keuze voor kaartverkoop heeft twee redenen, de eerste is dat Popwaarts alle gages betaalt in dit model, naast alle andere kosten die de stichting maakt moet er natuurlijk ook iets aan inkomsten binnenkomen. De andere reden is dat bezoekers in het ticketsysteem hun route kunnen bepalen, aangezien de locaties beperkte zitplekken hebben weten we wanneer een optreden is volgeboekt. Zo ontstaat er geen rijvorming bij de ingang en houden we ook daar het besmettingsgevaar laag.’

Kaarten voor Popronde Nijmegen zijn vanaf vandaag te koop via https://www.popronde.nl/steden/nijmegen.

POPRONDE RADIO 

Wil je alles weten over Popronde? Elke woensdag om 21 uur hoor je in Popronde Radio op KINK Indie alles over dit rondreizende festival met muziek uit 25 jaar Popronde en natuurlijk de aanstaande Popronde-talenten! 

 

Datum

19 augustus 2021

SHARE

NU op KINK

Killers, The

Bright Lights

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje