Stuur ons een berichtje

Pohoda: een festival om te ontdekken deze zomer

Het festival seizoen is in volle gang! En jij met je festivalhart bent ongetwijfeld op de hoogte van de grotere festivals in ons kleine landje en misschien zelfs wel van die van onze buurlanden.

Maar soms is er zo’n pareltje van een festival in Europa dat nog tamelijk onbekend is bij het grote publiek. Sziget (om maar wat te noemen!) was een paar jaar geleden ook nog een grote onbekende en nu volkomen terecht inmiddels zeer geliefd. Pohoda Festival in Slowakije is er ook zo een!

Voor de locals is Pohoda (‘vrede’ in het Slowaaks) het populairste open-air evenement van het jaar dat steevast uitverkoopt. Het is een driedaags festijn van 11 t/m 13 juli dat jaarlijks zo’n 30.000 bezoekers uit binnen- en buitenland trekt.  Het is een breed georiënteerd festival met in de Line Up een aantal grote namen als Liam Gallagher, Michael Kiwanuka, The 1975, Lykke Li, The Roots, Sofi Tukker en Lianne La Havas. De muziekgenres lopen erg uiteen van rock tot hiphop en van reggae tot wereldmuziek, waardoor je ook qua ontdekken je muzikale hart kunt ophalen.

Minstens zo belangrijk als de muzikale line-up is de kleurrijke aankleding, vriendelijke sfeer en randprogrammering vol kunst, circus, kermis, creatieve workshops en sport. Het festival is geschikt voor alle leeftijden, dus je ziet er ook families met kinderen rondlopen die hun bezoek combineren met een zomervakantie in Slowakije.

Gelukkig zijn KINK-dj's ook welkom. Femke reist deze zomer af naar Slowakije en doet verslag van het festival om te kijken of het bovenstaande ook echt allemaal klopt en je alles te vertellen over haar ontdekkingen!

Datum

1 mei 2019

SHARE

NU op KINK

David Bowie

Fame

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje