Stuur ons een berichtje

Pip Blom en Idaly verkozen tot nieuwe Deezer Next

Pip Blom en Idaly krijgen in 2019 extra steun van streaming-platform Deezer, onder de noemer Deezer Next. Ze volgen daarmee ondermeer EUT op, die in het voorgaande jaar als Deezer Next act de streams op Deezer met 1.018 procent zag stijgen en de nummer 1 positie behaalde in de Shazam Charts in Egypte.

In andere landen zijn voor 2019 ondermeer Jade Bird, Fontaines DC en Gurr uitgekozen. Op internationaal niveau verwacht Deezer het meest van Lewis Capaldi en Sam Fender.

Dit is het derde jaar van het Deezer NEXT-programma waarbij Deezer de NEXT-artiesten een jaar lang een podium biedt. Concreet houdt het in dat er meer aandacht is voor de artiesten op het platform, de artiesten opgenomen worden in playlists van Deezer en dat ze geholpen worden met marketingcampagnes, diepte-interviews, fan-events en via social media van Deezer. HAEVN, een van de vorige Nederlandse Deezer NEXT-acts, werd opgenomen in zo’n tien internationale afspeellijsten.

Idaly is te horen op het 'New Wave'-album, dat in 2016 de Edison-prijs voor album van het jaar en in 2015 de Popprijs won. Andere artiesten op dit album (zoals Lil’ Kleine, Ronnie Flex en Jonna Fraser) gingen Idaly voor als succesvolle rappers. Zijn debuutalbum zal in maart bij Top Notch verschijnen, maar met hits als 'Wine Slow' en 'Fallin' heeft de rapper nu al succes. Idaly: “Ik ben vereerd om Deezer NEXT artiest te mogen zijn en ik kijk er naar uit om binnen een paar maanden mijn album te mogen delen met mijn fans!”

Pip Blom speelt aanstekelijke gitaarpop en is een spannend, nieuw muzikaal exportproduct uit Amsterdam. De single ‘Come Home’ werd lovend besproken in Rolling Stone en de band treedt geregeld op in het Verenigd Koninkrijk. Deezer wil deze internationale ambities versterken. Pip Blom, die onlangs tekende bij Heavenly Recordings: "We zijn trots om deel uit te maken van Deezer NEXT. Ons debuutalbum Boat komt uit op 31 mei en is uiteraard te horen op Deezer!"

Datum

13 februari 2019

SHARE

NU op KINK

Wallows

Calling After Me

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje