Stuur ons een berichtje

PINKPOP KIJKT NAAR EVENTUEEL ALTERNATIEF IN AUGUSTUS

Volgens de planning zou Pinkpop dit jaar moeten plaatsvinden van 18 t/m 20 juni. Met deze data valt het festival alleen net niet in het garantiefonds dat de overheid in het leven heeft geroepen voor festivals. En dus is Pinkpop ook aan het kijken naar een alternatieve datum in augustus.

Eerder melde Festileaks dat Festivals Limburg B.V. een evenementenvergunning heeft aangevraagd voor Pinkpop 2021 op 27 t/m 29 augustus. Volgens Niek Murray van Pinkpop doen ze dit vooral om een alternatief te hebben. "We hebben een aanvraag gedaan bij de gemeente Landgraaf", zegt hij in KINK RUSH HOUR. "Dat is puur een administratief dingetje, want bij een evenement als Pinkpop moet je minimaal 6 maanden van te voren je vergunningsaanvraag starten." Daarbij benadrukt Murray dat hij hoopt dat het festival in juni plaats zal vinden. "Maar dat wordt steeds moeilijker. Dus we bekijken een aantal opties, waarvan één optie is om het te verplaatsen."

GARANTIEFONDS

De overheid maakte eerder dit jaar bekend bereid te zijn om minstens €300 miljoen in een garantiefonds voor evenementen te willen stoppen. Dit zou evenementen die na 1 juli plaatsvinden een vangnet geven. Festivals kunnen dan alsnog hun evenement gaan plannen en hebben een bepaalde garantie, mocht ook dit jaar er worden vastgesteld dat grote evenementen niet kunnen doorgaan. Maar met de datum van 1 juli valt Pinkpop net buiten de boot.

OOK GARANTIE VOOR PINKPOP?

"Achter de schermen wordt er flink gewerkt aan het garantiefonds", aldus Murray. "Er is aan ons aangegeven dat er eind deze week of begin volgende week meer details bekend worden gemaakt. Dus dan horen we ook of 1 juli als startdatum blijft staan." Wanneer Pinkpop de knoop doorhakt durft Murray nog niet te zeggen, maar "We willen in de komende twee weken een beslissing nemen over wat er gaat gebeuren."

Benieuwd naar het hele verhaal? Luister hieronder het gesprek tussen Nick Murray van Pinkpop en KINK-dj Tim Op Het Broek!

00:00
02:58

Datum

17 maart 2021

SHARE

NU op KINK

TAPE TOY

Anyone, Anything

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje