Stuur ons een berichtje

Pinkpop 2021 gaat niet door. Festival uitgesteld naar 2022

Ook in 2021 zal Pinkpop niet doorgaan. Dat laat het festival vanmiddag weten via hun website. "Met het wegvallen van Pearl Jam en al eerder Post Malone, begint de line-up er voor dit jaar niet goed uit te zien. Van de andere acts weten we ook niet zeker of ze in juni al kunnen komen, de onzekerheden zijn te groot", aldus de organisatie in een verklaring.

"Ondanks de positieve berichten rondom het vaccineren en de ingeslagen route naar het oude normaal blijken met name Amerikaanse acts huiverig om dit jaar hun tournee door te laten gaan", is in de verklaring te lezen. Tevens kijkt de organisatie vooruit naar 2022. "Pearl Jam kunnen we al bevestigen als een van de headliners voor 2022"

Niek Murray van Bureau Pinkpop zei vanmiddag in KINK RUSH HOUR dat het afzeggen van de headliners er vandaag voor zorgde dat de organisatie de knoop door moest hakken. "De enige oplossing is om het te verplaatsen naar 2022". Pearl Jam is dus al bevestigd voor die editie, over andere namen kan hij nog niets zeggen. "We gaan nog met The Red Hot Chili Peppers om tafel om te kijken of ook zij in 2022 naar Landgraaf kunnen komen".

GARANTIEFONDS

Ook het eerder aangekondigde garantiefonds, waarmee de overheid een groot deel van de gemaakte kosten vergoed bij het anuleren vanwege corona is voor Pinkpop geen optie. "We hadden wat gekunt met het garantiefonds als we het naar later dit jaar hadden verplaatst", aldus Murray. "Maar het probleem was dat we geen programma rond konden krijgen".

De 51e editie van Pinkpop vindt plaats op 17, 18 en 19 juni 2022 op Megaland in Landgraaf. De organisatie laat weten dat reeds gekochte kaarten geldig blijven voor 2022.

00:00
03:47

Datum

30 maart 2021

SHARE

NU op KINK

TAPE TOY

Anyone, Anything

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje