Stuur ons een berichtje

Philippe Zdar van Cassius overleden

Philippe Cerboneschi, professioneel bekend als Philippe Zdar en als de helft van de Franse dance-act Cassius, is overleden op 50-jarige leeftijd.

De agent van Philippe Zdar heeft volgens persbureau AFP bekedn gemaakt dat de muzikant woensdagavond Frankrijk overleed, nadat hij uit een 19 verdiepingen tellend gebouw was gevallen.

"Hij maakte een toevallige val, door het raam van een hoge verdieping van een Parijse gebouw," verklaarde Sebastien Farran zonder verdere details.

Nadat Cassius in de late jaren '80 samen met Hubert Blanc-Francard (beter bekend als Boom Bass) werd opgericht, groeide het paar in de jaren 90 uit tot een prominente naam na het uitbrengen van hun eigen singles en remixen van nummers van artiesten zoals collega-Fransen Air.

Het nieuws over het overlijden van Zdar komt slechts één dag voor de release van Cassius 'vijfde album, Dreems . Of die release doorgaat is nog niet bekend.

Stefan Koopmanschap maakt voor KINK de wekelijkse dance podcast KLUB KINK en vertelde vanochtend in de KINKSTART aan Michiel Veenstra over het werk en impact van Zdar.

00:00
04:28

Datum

20 juni 2019

SHARE

NU op KINK

Equal Idiots

Strawberry

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje