Stuur ons een berichtje

Peter Kwint: Den Haag moet lappen

De politiek onderneemt veel te weinig om de Nederlandse popmuziek door de coronacrisis te slepen, vindt SP Tweede Kamerlid Peter Kwint. "Als er niet snel iets gebeurt is de schade nog jaren te zien. Dan verdwijnen zalen en stoppen muzikanten".

"Als je ziet hoe groot de popsector in Nederland is, als je ziet hoeveel mensen er nu ook achter komen hoeveel plezier ze beleven aan een concertje... ik maak me daar ernstige zorgen over". Kwint deed zijn uitspraken in KINKSTART in gesprek met KINK-dj Michiel Veenstra. "Den Haag moet gewoon lappen, net zoals bij KLM. Zorg ervoor dat popzalen niet dichthoeven, dat je geen mensen hoeft te ontslaan. Al dat personeel heb je zodra er weer concerten plaats mogen vinden hard nodig".

Kwint is donderdagavond 14 mei om 18:00 uur te horen met zijn favoriete muziek van Nederlandse bodem in de KINKNL take-over. De take-over is te beluisteren op het themakanaal KINKNL. 

LUISTER TERUG

Luister hieronder het gesprek van Peter Kwint en Michiel Veenstra terug waar het Tweede Kamerlid aan geeft dat hij vindt dat Den Haag de popsector moet steunen. 

 

00:00
05:10

Datum

14 mei 2020

SHARE

NU op KINK

Caesar

Before My Head Explodes

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje