Stuur ons een berichtje

Pas op voor zakkenrollers bij 'risico concerten'

Tijdens het optreden van Slipknot in de Ziggo Dome zijn enkele mensen in de moshpit gerold. Dit gebeurde eerder al bij Sum 41. Is er sprake zogenaamde risico concerten waarbij dit kan gebeuren?

Je moet er niet aan denken. Sta je lekker uit je dak te gaan in een moshpint, word je gerold! Het overkwam enkele tientallen mensen tijdens het concert van Slipknot in Ziggo Dome afgelopen dinsdag. Zo ook bij KINK-dj Caroline Westendorp. In KINK RUSH HOUR vertelde ze Tim Op het Broek wat er precies gebeurde. 

"Ik had het tasje op mijn buik, je moest ook echt moeite doen om het ritsje te vinden en opeens stond dat ritsje open en was mijn telefoon weg." 

 

00:00
04:41

Reacties luisteraars

Meteen kwamen er bij KINK meer reacties binnen van mensen die hetzelfde is overkomen. 

Laurens: 

Ik was gister ook bij Slipknot en stond uiteraard in de pit. Op een gegeven moment voelde ik iemand heel gericht aan mijn achterzak voelen waar m'n sigaretten zaten. Het was sowieso niet per ongeluk... Gelukkig zat mijn telefoon en portemonnee in mijn voor zakken.

Ronald:

Zelf ook meegemaakt bij Dropkick en Flogging Molly 2 jaar geleden. Toen terug getraceerd naar België. Nooit meer terug gekregen. Nu zit ie altijd aan keycord.

Jim:

Een aantal jaar geleden was er ook een bende actief bij het bring me the horizon concert in de AFAS. De telefoon van de 2 vrienden met wie ik was was bij beiden weg. Achteraf bleek dat er een stuk of 50 waren gejat die avond. Ik gok dat ze niet midden in de moshpit stelen maar vooral aan de randen waar iedereen opeengedrukt staat en vooral oplet of er niet iemand hun kant opgevlogen komt.

Mojo reageert

Marjanne Manders van Mojo reageerde in KINK RUSH HOUR.

"Bij een bepaald soort concerten, vaak bij een moshpit, loop je bij soms inderdaad risico.

Bendes reizen bands achterna

"We krijgen signalen van de bands zelf. De bendes reizen de band achterna en vanuit het productieteam krijgen we dat dan te horen. Vervolgens waarschuwen we mensen via mail en waarschuwings schermen." 

Toch vindt ze dat er geen sprake is van 'risico concerten'. 

"We hebben de pech dat het nu twee keer op rij is gebeurd, maar het is niet zo dat je altijd risico loopt bij hardere concerten."

 

 

 

00:00
02:32

Datum

29 januari 2020

SHARE

NU op KINK

Daft Punk

Harder Better Faster Stronger

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje