Stuur ons een berichtje

Paris Is Burning: artiesten reageren op de brand in Notre Dame

Artiesten hebben met verdriet gereageerd op de brand in de Notre Dame in Parijs.

Patti Smith plaatste op Instagram

This is
Notre Dame Cathedral 
where a statue of the 
young soldier Joan of
Arc dwells. All in flames. 
And thus do we mourn 
architecture.

Christine van Christine & the Queens twitterde: "Juist omdat ze voor de eeuwigheid en immuun leek breekt ons hart bij het zien van de vlammen.

Blink 182's Mark Hoppus tweette dat hij "liefde naar Parijs stuurde", terwijl Franz Ferdinand-frontman Alex Kapranos zei dat hij "niet kan geloven wat er gebeurt".

Jesse Hughes, die met zijn band Eagles Of Death Metal in 2015 optrad in de Bataclan tijdens de aanvallen daar, postte op Instagram in het Frans: "Net als iedereen die vanmorgen de TV aandeed, werd ik geconfronteerd met het vreselijke nieuws dat ons geliefde symbool van Parijs en de Heilige Kerk, Notre Dame, in brand staat .... Het staat in brand !!!! Mijn eerste reactie was dat ik terug moest naar Parijs. Ik voel me wanhopig en hulpeloos .... Ik vraag aan al diegenen die dit lezen te buigen voor de Almachtige God en om te bidden .... Bid voor mijn geliefde Parijs, bid voor mijn geliefde volk van Frankrijk, bid voor onze katholieke broeders en zusters, bid voor het goed aflopen van deze ramp ... Bid voor brandweerlieden en mannen en de vrouwen van de politie, bid voor de prachtige burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, dat ze de kracht heeft om de mensen in Parijs te leiden ... alsjeblieft, Heer, luister vandaag naar onze gebeden. "

Michiel had het vanochtend in KINKSTART over het goede nieuws dat de Notre Dame herbouwd zal worden. "Als je nu een oude kathedraal of Middeleeuwse kerk bezoekt, staat er vaak zo'n bordje bij dat ie na de grote brand van twaalfhonderdzoveel is verbouwd. Ik hoop dat over 50, 100, 300 jaar mensen de Notre Dame bezoeken en dat er dan te lezen is hoe de kerk na de brand van 2019 is herbouwd tot de huidige pracht en praal. Hoe verdrietig de brand van gisteren ook is, het verbindt ons met de geschiedenis".

00:00
07:51

Datum

16 april 2019

SHARE

NU op KINK

Wombats

Tokyo (Vampires & Wolves)

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje