Stuur ons een berichtje

Oprichter en voormalig Slipknot drummer Joey Jordison overleden

Joey Jordison, mede-oprichter en oud-drummer van Slipknot is overleden. De Amerikaanse muzikant overleed op 46-jarige leeftijd.

SLIPKNOT

In 1995 richtten Shawn Crahan, Joey Jordison en Paul Gray de heavy metalband Slipknot op. Nathan Jonas Jordison (Joey) was een belangrijke schakel in de beginjaren van de band. Daarna kende de band meerdere personeelswisselingen en sinds 1997 werd frontman Corey Taylor boegbeeld van de band. Slipknot staat bekend om zijn gemaskerde performances, zowel in videoclips als live, en de grootte van de band: negen leden. Jordison drumde in de band in de jaren van de succesalbums van Slipknot: Slipknot, Ioawa, Vol. 3: (The Subliminal Verses) en All Hope Is Gone.

In 2013 stopte Joey Jordison als drummer bij Slipknot en ging hij verder met verschillende projecten. In 2016 werd duidelijk dat Jordison aan myelitis transversa leed, een acute ontsteking van een deel van het ruggenmerg. Over de doodsooorzaak is nog niks bekend gemaakt. 

KINK-dj Tim Op het Broek belde vanochtend met metalkenner Bjorn van Eeuwijk, hij presenteert Bjorn's Beton Uur op KINK Distortion. 

00:00
03:48

REACTIES SLIPKNOT

Joey Jordison's voormalig Slipknot bandleden reageren online op zijn overlijden. 

Datum

28 juli 2021

SHARE

NU op KINK

Fray

Over My Head

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje