Stuur ons een berichtje

Jochem Geerdink

Op naar Landgraaf! KINK stoomt je klaar voor pinkpop 2024!

Het heilige gras van Pinkpop staat komend weekend weer vol met tienduizenden muziekliefhebbers. Voor de 53ste keer trekken we richting Zuid-Limburg voor optredens van Keane, Limp Bizkit en Yungblud. En ook dit jaar zijn er de nodige vernieuwingen. Zo is er voor het eerst een McDonald's en kun je een campingplek reserveren. Een paar tips voor als je van plan bent dit weekend naar Landgraaf te trekken!

KIES JE CAMPING

Meer dan bij andere festivals is de campingkeuze op Pinkpop van levensbelang! Waar de meeste festivals namelijk één lange camping hebben, is het bij Pinkpop onderverdeeld in 3 delen. Camping A, B en C. Het voordeel van camping A is dat het lekker dicht naast het festivalterrein ligt, waardoor je makkelijk nog even iets bij je tent kan halen, waardoor je 's morgens vroeg snel vooraan staat en vooral 's avonds snel weer in je nest ligt.
Dat is bij camping B en C niet het geval, maar deze campings hebben wel allebei een groot voordeel. Camping B staat namelijk bekend als de feestcamping. Hier is de afterparty, die nog tot in de vroege uurtjes door gaat. Camping C is de stiltecamping, waardoor in slaap komen een stuk minder moeite kost en uitslapen 's morgens een tikkie makkelijker is.

Maar uiteraard heeft elke camping ook zijn mindere kant. Zo is camping A wellicht makkelijk te bereiken vanaf het festivalterrein, maar je moet hier wel van tevoren je plekje geboekt hebben. Pinkpop heeft het systeem van campingplekken claimen dit jaar voor het eerst ingevoerd en liet twee weken geleden al weten dat camping A volledig is volgeboekt. Kortom, als je geen plekje gereserveerd hebt, loop dan vooral niet naar camping A, je komt toch niet meer binnen.

De grote nadelen van camping B zijn dat je sowieso nog een stuk moet lopen van het festivalterrein naar de camping en dat stilte amper aanwezig is. De afterparty gaat tot half vier 's nachts door en ook daarna blijft het nog lang gezellig. Bereid je dus voor op een onrustige nacht.
Voor camping C geldt dat het nog verder lopen is dan camping B. Dus wil je in stilte slapen, neem dan goede wandelschoenen mee!

PLANNER IS SNELLER

Elke festivalroutineer kan je vertellen dat Pinkpop hét festival is van de line-up. Één keer per jaar verzamelen de grote der aarde zich in Landgraaf voor een feest van drie dagen. En dat levert niet alleen heel veel vette optredens op, maar ook clashes tussen wereldartiesten. Zo zul je dit jaar moeten kiezen of je vooraan wil staan bij The Interrupters, Greta van Fleet of Limp Bizkit, want die optredens sluiten zo naadloos op elkaar aan, dat vooraan staan bij alle drie simpelweg niet gaat lukken. Bedenk dus van te voren goed naar welke acts je wil. Maak een duidelijke planning en spreek met je vrienden af naar welke shows je gaat. En mochten jullie er onderling niet uitkomen, trek dan je eigen plan en spreek af op een duidelijk herkenbare plek. Onze suggestie, de Pinkpopletters, die altijd goed zichtbaar op het terrein staan.

PAKLIJST

  • Zonnebrandcrème
    Het is in al die jaren de officieuze slogan van het festival geworden: "Goed smeren". De iconische oprichter van het festival, Jan Smeets, sprak deze woorden honderden keren vanaf het hoofdpodium van Pinkpop en hij heeft gelijk! De Pinkpopweide is namelijk één groot grasveld, waar de zon op veel plekken vrij spel heeft. Je goed insmeren is dus een must, want anders heb jij maandag op kantoor een nog fellere kleur dan het felroze Pinkpoplogo.
  • Pinkpop hoedje
    Mits je 'm hebt tenminste. Sinds 2000 verkoopt Pinkpop, in samenwerking met Amnesty International, dit iconische hoedje. Elk jaar wordt er een nieuwe variant ontworpen en dus is het roze hoedje inmiddels uitgegroeid tot een statussymbool. Hoe ouder je hoedje, hoe beter natuurlijk, want daarmee kun jij laten zien dat je een Pinkpopveteraan bent. En heb je hem nog niet, omdat dit je eerste Pinkpop is, maar wil je 'm wel hebben? Loop dan naar de Stille Jan, vlak bij de iconische roze Tent Stage. Daar staat namelijk de Amnesty International stand met het hoedje van 2024.
  • Waterfles
    Goed drinken is op ieder festival belangrijk, ook op Pinkpop. Misschien wel juist op Pinkpop. Zoals eerder gezegd heeft de zon op grote delen van het terrein namelijk vrij spel, waardoor het op een warme dag al snel nog warmer wordt. Daarbij zijn de watertappunten op een warme dag erg druk, waardoor het fijn is om wat extra water mee te kunnen nemen naar je favoriete artiest. Dan hoef je niet elke keer naar een tappunt te lopen en blijf je toch goed gehydrateert.
  • Limburgs/Nederlands woordenboek
    Uiteraard hoef je niet vloeiend Limburgs te spreken om je op Pinkpop verstaanbaar te maken. Desalniettemin is Pinkpop een Limburgs festival en aangezien ze ons er al jaren gastvrij ontvangen, mag de rest van Nederland wel een klein beetje z'n best doen. Ga bijvoorbeeld op zaterdagavond langs bij het Apfelkorn Clubhuis om je onder te dompelen in de sferen van Vastelaovend, neem in de Stille Jan een kijkje bij TräckSäck & vrienden en bestel een Pinkpop frietje (dus geen patat!).  
  • Oranje festivalkleding
    Niet perse een must, maar wel extra leuk. Neem deze Pinkpop iets oranjes mee. Op de Pinkpop-vrijdag speelt het Nederlands elftal namelijk hun EK wedstrijd tegen Frankrijk. En ookal sta jij liever bij Keane (wat wij zouden begrijpen), is het wel een leuke bijkomstigheid om met z'n allen in het oranje mee te schreeuwen met 'Somewhere Only We Know'. 

Datum

20 juni 2024

SHARE

NU op KINK

Gaslight Anthem

The '59 Sound

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje