Stuur ons een berichtje

Ook in 2021 geen Zwarte Cross vanwege coronavirus

De Zwarte Cross gaat dit jaar niet door. Het meerdaagse festival in Lichtenvoorde verplaatste eerder al naar het derde weekend van september, maar de organisatie heeft nu laten weten dat het festival dit jaar niet zal plaatsvinden. Wel organiseren ze een alternatief: Mega Immuun Party.

ZWARTE CROSS

De Zwarte Cross is een drie daags muziek, theater en motorcross festival in Lichtenvoorde en met 220.000 bezoekers het grootste festival van ons land. Dit jaar verplaatste de organisatie het festival naar september, omdat de kans op doorgang dan groter zou zijn. De organisatie heeft nu echter besloten toch de stekker eruit te trekken. In een mail aan tickethouders stond: 

'Met onmundig veel pijn in de pens en in het hart moeten we jullie melden dat we de Zwarte Cross 2021 definitief afgelasten. Onzekerheid over het waarborgfonds, onduidelijkheid over vergunningseisen rondom COVID bij grootschalige evenementen, personeelstekorten binnen de evenementenbranche en beperkte beschikbaarheid van materialen hebben een rol gespeeld bij het nemen van dit besluit. "Het is een enorme domper, voor ons en zeker ook voor jou, onze trouwe bezoeker. Maar met de uitdagingen waar we tegenaan lopen, in combinatie met de krapper wordende voorbereidingstijd, kunnen we het festival niet neerzetten zoals de mensen dat van ons gewend zijn. Daarom is de Zwarte Cross wederom annuleren de enige optie", aldus Ronnie Degen, mede-eigenaar van de Feestfabriek. '  

MEGA IMMUUN PARTY

De Mega Immuun Party wordt het alternatieve evenement in Lichtenvoorde, in het weekend van 24 t/m 26 september. Een driedaags festival, zonder camping, met een capaciteit van +/- 20.000 bezoekers per dag. De beperktere omvang van dit evenement zorgt voor een haalbaarder scenario in een relatief korte voorbereidingstijd. Het vergunningstraject loopt en binnenkort start de kaartverkoop hiervoor.

ZWARTE CROSS 2022

In 2022 vindt de Zwarte Cross plaats op 14 –15 – 16 – 17 juli. Om de comeback te vieren is de Feestfabriek in gesprek met de gemeente Oost Gelre en de betrokken instanties, om het evenement in 2022 met een extra dag uit te breiden. Dit zou betekenen dat de camping al op woensdag opent en dagbezoekers vanaf donderdag welkom zijn. Over het al dan niet doorgaan van deze plannen wordt binnenkort meer bekend. Jouw reeds aangeschafte kaarten blijven geldig voor Zwarte Cross 2022.

Datum

16 juni 2021

SHARE

NU op KINK

Jack White

That's How I'm Feeling

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje