Stuur ons een berichtje

Latoya van der Meeren

onzekere tijden voor artiesten door corona-concertstop

De door de overheid afgekondigde stop van alle evenementen met meer dan honderd bezoekers levert onzekere tijden op voor Nederlandse artiesten. Bassist Jasja Offermans van Indian Askin hoopt dat de overheid iets kan doen om wegvallende inkomsten te compenseren, zo zei ze op KINK.

"Toen ik het hoorde was ik wel even in shock", bekent Offermans in gesprek met KINK-dj Michiel Veenstra. "Ik zitten midden in een theatertour en dat ligt in één klap stil. Nu duurt het twee weken, maar niemand weet nog wat er na die periode gebeurt. We zitten middenin de drukste twee weken van het jaar, dus dit is wel bizar".

Op de vraag of er iets van een fonds of financieel vangnet bestaat voor dit soort omstandigheden, antwoordt Offermans dat een situatie als deze nog niet eerder is voorgekomen. "Je wordt ineens een soort verboden je werk uit te oefenen. Ik hoop heel erg dat ze vanuit de regering iets van maatregelen gaan nemen, maar het is zo grootschalig. Ik hoop het, maar heb geen idee".

Temidden van alle onzekerheid ziet Jasja nog wel één voordeeltje: "We hebben nu extra veel tijd om de studio in te duiken voor ons nieuwe album. Daar waren we al mee bezig, maar zal nu wel sneller gaan".

00:00
07:07

Datum

13 maart 2020

SHARE

NU op KINK

The Beaches

Takes One To Know One

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje