Stuur ons een berichtje

ONDERZOEK: METAL BEÏNVLOED JE RIJSTIJL

Metal-muziek luisteren tijdens het autorijden kan je rijgedrag negatief beïnvloeden, zo blijkt uit Engels onderzoek. Tijdens het beluisteren van vier verschillende muziekgenres (pop, urban, klassiek en metal) moesten deelnemers aan het onderzoek een parcours afleggen. Bij metal bleken de negatieve effecten op de concentratie en veiligheid het grootst.

Als metal-track werd Slipknot’s (sic) uit ‘99 gebruikt. De andere nummers in het onderzoek waren: Taylor Swift - Shake It Off, Kendrick Lamar - HUMBLE en Johann Sebastian Bach - Goldberg Variations. Hoe steviger en extremer de muziek, hoe onregelmatiger en gevaarlijker de bestuurder reed. Klassieke muziek resulteerde in een te ontspannen bestuurder, terwijl popmuziek het beste lijkt voor gecontroleerd rijden.

We moeten wel de kanttekening maken dat dit onderzoek plaatsvond op een afgesloten circuit zonder normale verkeersomstandigheden. Wel blijkt duidelijk dat thrash metal het vermogen om soepel te rijden aantast, volgens de onderzoekers. Hoofdoorzaak van de afleiding is het volume van de muziek. Metal nodigt uit om de radio hard te zetten.

DJ Tim op het Broek nam in KINK Rush Hour vandaag de som op de proef. Hij vond luisteraar Maarten bereid te luisteren naar metal-muziek terwijl hij auto reed. Beluister hieronder de gevolgen voor zijn rijgedrag en hoor ook hoe onze eigen metalkoningin Caroline Westendorp (van The Heavy Show op KINK) rijdt onder invloed van metal muziek. 

Slipknot brengt binnenkort een nieuw album uit onder de titel We Are Not Your Kind. Dat verschijnt op 9 august en de nieuwste single van de band check je onderaan deze pagina: Unsainted. 

00:00
03:11

Datum

5 juni 2019

SHARE

NU op KINK

Equal Idiots

Strawberry

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje