Stuur ons een berichtje

Ode aan Linkin Park's Chester Bennington op KINK

Maandag 20 juli is het drie jaar geleden dat Chester Bennington overleed. Op KINK zenden we maandagavond twee specials uit ter nagedachtenis aan de zanger van Linkin Park.

RELEASE RUNDOWN MET GREY DAZE

Nog voordat Chester muziek maakte met Linkin Park was hij onderdeel van de band Grey Daze. Grey Daze bestond, naast Chester, uit zijn vrienden Sean Dowdell, Mace Beyers en Cristin Davis en bracht in de jaren '90 twee albums uit. In 1997 ging Grey Daze uit elkaar, waarna Chester zijn grootste successen boekte met Linkin Park. In 2017 kondigden Chester en Sean een reünie-show aan en de interesse hiervoor bleek groter dan Grey Daze verwachtte. Omdat de vraag naar een reünietoer, in plaats van een enkele show, groot is besluit de band om een aantal oudere tracks opnieuw op te nemen zodat er met deze mogelijke tour een nieuw album beschikbaar is. Zoals bekend is, heeft Chester dit project helaas nooit tot een einde zien komen, noch weer kunnen touren met Grey Daze. 20 juli 2017 besloot Chester een einde te maken aan zijn leven.

Drie jaar na het verlies van Chester is er dan toch een nieuw album van Grey Daze. Het album en project is na goedkeuring van Chesters nabestaanden voortgezet en Sean vertelt in deze aflevering van Release Rundown aan Julia Gieskes over het bijzondere en moeilijke proces dat Grey Daze doorging om Amends te kunnen maken. 

Maandag 20 juli, om 21:00 uur, hoor je Release Rundown op KINK.

LINKIN PARK: ONE MORE LIGHT

De laatste tour die Linkin Park deed was de One More Light-tour in 2017. Precies een maand voor Chester zijn overlijden stond de band in de Ziggo Dome. De tour is vanwege het overlijden van Chester helaas vroeg beïndigd, de geplande shows in de VS, Canada en Japan moesten gecanceld worden. Gelukkig heeft de band opnames van de tour gebruikt om deze laatste live ervaring van Linkin Park met Chester te vereeuwigen door middel van een live plaat: One More Light Live. Ter ere van Chester hoor je deze bijzondere bundel van Linkin Park live performances maandag 20 juli integraal, om 22:00 uur op KINK.

Datum

16 juli 2020

SHARE

NU op KINK

Smashing Pumpkins

Bullet With Butterfly Wings

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje