Stuur ons een berichtje

Oasis komt met docu over legendarische Knebworth concerten

Het is vandaag precies 25 jaar na de eerste avond van de legendarische concerten van Oasis, in Knebworth 1996. Vandaag onthult de band de trailer van de documentaire die vanaf 23 september wereldwijd te zien is.

KNEBWORTH 1996 

Op 10 en 11 augustus 1996 stond Oasis in Knebworth Park, Hertfortdshire. Meer dan een kwart miljoen muziekfans kwamen samen en het werden daarmee twee recordbrekende concerten. De kaarten gingen op 11 mei 1996 in de verkoop. Er onstonden lange rijen bij lokale platenzaken en kaartverkoop lokaties, fans wereldwijd probeerden thuis via hun telefoon door de lange wachtrij van de constant bezette ticketverkooplijnen te komen. Alle kaarten waren in minder dan 24 uur uitverkocht, waarmee elk record in kaartverkoop in het Verenigd Koninkrijk werd verbroken. De organisatoren schatten dat de band twee of drie keer zoveel kaarten had kunnen verkopen. 

In september komt de docu Oasis Knebworth 1996 uit, een documentaire over een van de meest iconische live concerten van de afgelopen 25 jaar haar. Met live beelden en muziek, maar ook met ervaringen van fans die er dat weekend bij waren. Een compleet livealbum en DVD/Blu-ray, ook getiteld Oasis Knebworth 1996 worden uitgebracht op 19 november. 

Vanaf 23 september is de docu te zien in bioscoop en verschillende filmzalen, waaronder de Melkweg in Amsterdam. 

Datum

10 augustus 2021

SHARE

NU op KINK

K's Choice

Mr. Freeze

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje