Stuur ons een berichtje

Arend Jan Hermsen

Nothing But Thieves, Girl in Red en meer: Alle Interviews vanaf Lowlands

Alle artiesten die er toe doen staan op Lowlands en KINK sprak ze allemaal. Nothing But Thieves op het podium voor een volle Alpha, Girl in Red werkt aan nieuw materiaal en John Coffey viert een groots terugkomen. Luister hier alle interviews vanaf Lowlands terug.

NOTHING BUT THIEVES

Nederland voelt voor Nothing But Thieves als een warm bad. Sinds een eerste Lowlands show in 2015 is de band enorm gegroeid. Ze stonden op de Lowlands vrijdag voor een bomvolle Alpha. Als je het aan de band vraagt zijn ze altijd al de grootste band ter wereld geweest: of ze nou voor 150 mensen in een zolderkamer spelen, of een uitverkochte Ziggo Dome voor zich hebben. Wat doe je als je door de jaren heen zo ontzettend veel gegroeid bent? Nou, Nothing But Thieves kijkt naar hun grote helden en probeert ze voorbij te gaan. Welke act dat is, en wat ze moeten doen om een grote show neer te zetten, bespreken ze met KINK-dj Jasper Leijdens. 

00:00
10:34

GIRL IN RED

De ambitie van Girl in Red liegt er niet om. Het arbeidsethos van de Noorse is enorm gegroeid sinds haar tour met Taylor Swift. Ze vertelt nu pas echt te weten wat hard werken echt is, zonder te klagen of gemeen te worden. Deze groei gaat niet zonder slag of stoot. Girl in Red geeft aan dankbaar te zijn voor de support van haar moeder en de support van haar hond. Het helpt haar met beide benen op de grond te blijven staan, en goede nieuwe muziek te maken, ook op Lowlands. De laatste keer dat ze op Lowlands stond was in de india, 2019, was er nog geen album uit en nu staat de tweede plaat al flink in de stijgers. Welke rol Lowlands daarin heeft gespeelt, hoor je in dit gesprek. 

00:00
08:47

THE HAUNTED YOUTH

Het was goed druk in de show van The Haunted Youth in de Bravo. Hier zagen de bezoeker een getalenteerd muzikant, die inmiddels een flinke hoeveelheid podiumervaring heeft opgedaan. Frontman Joachim heeft sinds dit jaar een zegetocht achter de rug. Pinkpop, Werchter, Sziget, Lowlands, The Haunted Youth staat op alle grote festivals. Jasper heeft het met Joachim over deze grote mijlpalen die in een korte tijd hebben plaatsgevonden. 

00:00
09:19

KENNYHOOPLA

Artiesten zijn niet per definitie erg routineus. In tegendeel, het zijn vaal mensen die van het ene project naar het andere vlucht, of van de ene hoek van het podium naar het andere rent. De Amerikaanse Kennyhoopla is niet anders. Hij realiseert zich heel goed dat hij nog aan het begin van zijn carrière staat en een flinke professionalisering te maken heeft. Kenny vertelt hoe het nu gaat met het uitbrengen van nieuwe muziek:

00:00
03:43

JOHN COFFEY

Opeens waren ze terug: een nieuwe plaat, een nieuwe tour en een nieuwe Lowlands show. De absolute chaos rondom John Coffey liegt er niet om. De band kan er zelf ook van genieten. Niet alleen van het opname proces van een nieuw album, maar ook de chaos op het podium, in de zaal en online: Je liegt. Ik geloof er niks van. Neem je moeder in de maling. Er was flink wat ongeloof toen John Coffey een terugkeer aankondigde. Maar ze zijn er weer en de show op Lowlands loog er niet om. 

00:00
02:48

THE SCRATCH

In Januari van dit jaar had nog nouwelijks iemand van Ierse band The Scratch gehoord, tot ze halverwege de eerste mand van dit jaar opeens in Zwolle het dak eraf speelde. Nu hebben ze een flink aantal nieuwe nummers opgenomen, en shows gespeeld, waaronder in Nederland. De hype rondom The Scratch is niet meer dan terecht, en daarmee is het logisch dat de band op Lowlands staat. Jasper vraagt hoe ze hier terecht zijn gekomen en het antwoord is simpel: Wij moesten en zouden op Lowlands staan. Luister het hete gesprek hier:

00:00
02:15

Datum

25 augustus 2023

SHARE

NU op KINK

Bloodhound Gang

Fire Water Burn

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje