Stuur ons een berichtje

Nilufer Yanya te gast in KINK Rush Hour

De afgelopen weken speelde Nilufer Yanya een aantal keer in Nederland, met naar 'Miss Universe' tour. Afgelopen donderdag kwam ze langs in KINK Rush Hour.

De naam Nilufer Yanya gonst al jaren. De jonge zangeres stond een aantal jaar geleden al eens op Eurosonic Noorderslag, en kwam in maart uit met een debuutalbum: 'Miss Universe'. Ook verzorgde ze het voorprogramma van Interpol in Tivoli Vredenburg, speelde ze op Motel Mozaique en shows in Nijmegen en Utrecht.

En ondanks dat haar carriere hard gaat is Nilufer toch ook soms nog best starstruck. 'De laatste keer dat ik starstruck was, was toen ik het voorprogramma mocht doen van Sharon van Etten. Ik kreeg een sms van haar en dacht echt: moet ik nu direct reageren of straks pas?!', aldus Nilufer.

Voor veel artiesten is het bij een eerste release bijzonder om de vinyl versie van het album vast te hebben, maar voor Nilufer was dat juist de CD. 'Bij de vorige EP's heb ik al een vinyl release gehad, maar nu is het voor het eerst een CD. Als kind had ik een cd collectie en droomde ik van een eigen CD, en die is er nu!'

Beluister het hele interview met Nilufer Yanya in KINK Rush Hour hier terug.

00:00
06:08

Datum

5 mei 2019

SHARE

NU op KINK

David Bowie

Fame

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje