Stuur ons een berichtje

Nieuwe muziek van Hozier, Paceshifters & meer op de KINK Playlist!

Dit weekend is het Record Store Day, een dag waarbij je heerlijk kunt struinen in platenbakken terwijl je luistert naar de muziek van bands die instores spelen! Maar mocht je na deze dag nog meer muziek willen ontdekken is er uiteraard KINK, waar we weer een hele lading muziek toevoegen aan de playlist!

HOZIER - TOO SWEET

Tien jaar geleden brak Hozier wereldwijd door met 'Take Me To Church' en sindsdien is de Ier lekker door gegaan. Maar dat succes van zijn eerste single wist hij de afgelopen jaren niet meer te evenaren, tot nu! Zijn nieuwe staat al bovenaan de hitlijsten in Engeland en krijgt inmiddels ook steeds meer voeten aan de grond aan deze kant van de Noordzee!

POM - DOWN THE RABBIT HOLE

De kans is aanwezig dat je deze track al eerder gehoord hebt. Hij is namelijk al even uit, maar speciaal voor Record Store Day 2024 hebben ze 'Down The Rabbit Hole' opnieuw uitgebracht! En daar zijn we heel erg blij mee, want dat geeft ons een goede reden om deze van POM aan de KINK Playlist toe te voegen!

PACESHIFTERS - AVIATOR

Het roer gaat radicaal om! Dat heeft Paceshifters aangegeven. Het nieuwe album Out-and-Outer zal er eentje worden om thuis naar te luisteren. Hierdoor zal de focus iets minder gaan naar de live-ervaring, hoewel de band nog zeker wel live zal blijven spelen. Iets waarvan ze de afgelopen jaren bewezen hebben dat ze daar erg goed in zijn. Want met optredens op Pinkpop, Zwarte Cross en het Amerikaanse SXSW als ervaring, blijft dat ook in de toekomst wel goed zitten!

ROBIN KESTER - SHAPE MEMORY

Vorig jaar werd het debuutalbum van Robin Kester door NRC nog bekroond als het beste Nederlandse album van 2023, dus veel muziekliefhebbers kijken reikhalzend uit naar meer van Robin Kester. En dat is er nu! Binnenkort gaat de zangeres op tour met Wende en er staat een nieuwe EP op de planning. Op deze track zingt ze over haar ADHD: "Door de medicijnen word ik uit mijn oorspronkelijke vorm gebogen, maar als ik ze niet innam, keerde ik onmiddellijk terug naar mijn vroegere zelf."

WALZBURG - MISS YOU

De band Waltzburg uit Nijmegen is terug van weggeweest. Songs als 'Cleo' en 'Gotor' kwamen in de beginjaren van KINK vaak voorbij, maar daarna werd het wat stiller rondom de groep. Tot nu, want met de nieuwe single 'Miss You' gooit de band het over een andere, meer elektronische boeg. KINK-dj Jasper Leijdens sprak met de band over deze nieuwe track en dat gesprek check je hier.

YANNIS & THE YAW - WALK THROUGH FIRE

Nee, we hoeven ons geen zorgen te maken dat Foals ermee stopt. Maar frontman Yannis Philippakis focust zich nu wel heel even op wat solowerk. De zanger is al een paar jaren aan het teasen naar dit nieuwe project en laat al sinds 2017 weten dat er gewerkt wordt aan nieuwe muziek met drummer Tony Allen (The Good, The Bad & The Queen & Fela Kuti). Die laatstgenoemde overleed in 2020 op 79 jarige leeftijd, maar Yannis zette zijn project door en het werk samen met Tony Allen komt in Augustus uit op een EP, waarvan dit de voorloper is.

Datum

20 april 2024

SHARE

NU op KINK

Paolo Nutini

New Shoes

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje