Stuur ons een berichtje

Glassnote Music LLC

Nieuw op KINK: Jade Bird, Nothing But Thieves, Elbow en meer!

Wij genieten nog na van de KINK 500, maar zijn ook klaar om door te pakken met heel veel fijne nieuwe muziek! Deze week is er namelijk veel moois te ontdekken! Wat dacht je van de nieuwe Jade Bird? Maar ook Nothing But Thieves en Elbow hebben een nieuwe track uit! Check ze snel hieronder!

NOTHING BUT THIEVES - OH NO :: HE SAID WHAT?

Als fan van Nothing But Thieves hoef je niet snel bang te zijn dat de band niets van zich zal laten horen. In 2020 en 2021 bracht de band twee albums uit, frontman Conor Mason maakte tussendoor ook een soloalbum en een jaar geleden was daar alweer een album, Dead Club City. En als vervolg van dat album komt de band nu met een soort kruising tussen een vervolgsingle en een bonustrack, die volledig in lijn ligt met bijvoorbeeld 'Overcome' en 'Welcome To The DCC', eerdere tracks die je op KINK hebt kunnen horen.

ELBOW - LOVER'S LEAP

Er zijn plannen voor een tour en ook wordt er druk aan een tiende studioalbum gewerkt. Elbow duikt begin 2024 plotseling weer op en met een heerlijk geluid. Want ookal is het buiten nog typisch Nederlands winterweer, Elbow duikt de Zuid-Amerikaanse warmte in! Of de rest van het nieuwe album Audio Vertigo net zo gaat klinken, dat valt nog te bezien, maar frontman Guy Garvey heeft over deze track in elk geval gezegd: "It is not to reflect but distract from the bad things happening in the world. We found seedy, gnarly grooves playing in back rooms and those pulled some dark memories and plenty of humor from me.”

DECLAN MCKENNA - MULHOLLAND'S DINNER AND WINE

Afgelopen maandag was Declan McKenna nog een uur lang co-host van KINK IN Touch (heb je dat gemist, check 't hier). En reken maar van yes dat je de komende tijd nog veel van Declan gaat horen. Binnenkort komt namelijk zijn nieuwe album uit, en daarop lijkt hij vooralsnog lekker alle kanten op te vliegen. Want deze 'Mullholland's Dinner and Wine' klinkt wederom anders dan voorgaande singles 'Nothing Works' en 'Sympathy'. 

JADE BIRD FT. MURA MASA - BURN THE HARD DRIVE

Er ligt een lange en lastige periode achter Jade Bird. Ze verhuisde namelijk van Engeland naar Amerika samen met haar grote liefde, ze kondigde op Twitter haar verloving aan en leek opweg naar een happy ever after. Maar eind vorig jaar liet ze weten dat ze haar verloving had verbroken. En ookal is deze track geschreven terwijl ze nog een relatie had, hoor je dat ze voelde dat het eraan zat te komen. "I listened back to it [...] and was like, ‘Oh my god this was a premonition of ending my relationship'", zegt ze zelf inmiddels ook. 

 

FRANK TURNER - DO ONE

Zet 3 mei maar vast in je agenda, want op die dag komt Frank Turner met een nieuw album. Een hele bijzondere, want voor het eerst in 10 jaar wordt hij niet bijgestaan door een groot platenlabel, maar heeft hij alles opgenomen in zijn zelfgebouwde thuisstudio. En dat niet alleen, hij heeft ook nog eens alles zelf geproduceert, wat hij blijkbaar aardig goed kan!

Datum

3 februari 2024

SHARE

NU op KINK

Elephant

Reptile Zoo

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje