Stuur ons een berichtje

Skin

Never meet your heroes? Deze KINK iconen deden het toch!

Wellicht heb je zelf wel eens in de rij gestaan voor een handtekening of een foto met een artiest. Veel fans delen die foto's vervolgens op hun social media, maar veel artiesten doen dit zelf ook. En hoewel de eeuwen oude regel is om nooit je helden te ontmoeten, houden KINK iconen zich hier meestal niet aan!

THE LAST DINNER PARTY & SKIN

Vorige week bijvoorbeeld kwam er een foto online op het instagram account van Skin. De Skunk Anansie frontman kwam in New York de leden van The Last Dinner Party tegen en besloot om de camera te trekken. "This band have just got it. Fab songs, great musicianship, wonderful chemistry, wicked style and an absolutely brilliant lead singer", aldus Skin. Uiteraard is The Last Dinner Party erg blij met deze woorden van het KINK-icoon en al vrij snel reageerde de band zelf met "Thank you so much, that truly means the world to us!!!!" 

WET LEG & DAVE GROHL

Eén van de hoogtepunten van elk Wet Leg optreden is 'Ur Mum' vanwege "The longest and loudest scream". Het hele publiek laat daarbij van zich horen in een soms minutendurende gil. Een gil die op het Coachella festival van vorig jaar extra bijzonder werd, omdat de band verschillende toeschouwers op het podium uit nodigde. Vooral de toeschouwer met de grote hoed en het zwarte t-shirt viel op. Het was namelijk niemand minder dan Foo Fighters-frontman Dave Grohl, die al vaker had laten weten groot fan te zijn van de band. "It's fun, it's fresh, it's new, it's just completely entertaining", zei hij bijvoorbeeld over het duo. " started forwarding it to my friends, and whenever we get together for our living room dance parties, that’s the one song everyone jumps off the couch and dances to."

LOVEJOY & ALEX TURNER

De beste plek om heel veel artiesten te ontmoeten is de backstage area van grote festivals. Dat weet ook Lovejoy-frontman Wilbur Soot. Niet zo lang geleden stond hij namelijk oog in oog met zijn grote held Alex Turner. Al jaren is de muziek van Arctic Monkeys een inspiratiebron voor Lovejoy, dus het moment dat Wilbur zijn grote voorbeeld eindelijk ontmoette was voor hem heel bijzonder. "I collapsed to the ground after he left my line of sight. I fell to the ground in a wave of oh my god how the hell have i just met Alex Turner", vertelde hij later aan KINK-dj Jasper Leijdens. "I went up to him and said how a blessing it was to meet him after all the influences he had on me and my mates. I assumed he was on vocal rest. He gave me a smile and a nod, we took a picture and we both carrried on our ways."

THE VICES & JULIAN CASABLANCAS 

Een soorgelijke ontmoeting vond plaats op Best Kept Secret 2022. The Vices speelde die editie op dezelfde dag als headliner The Strokes. The Vices-frontman Floris wordt al jaren geïnspireerd door de muziek van The Strokes, dus toen hij backstage frontman Julian Casablancas zag lopen, pakte hij direct zijn moment. "We hadden net de show gespeeld. We zaten daar en opeens zagen we Julian Casablancas langslopen", vertelde Floris het weekend na Best Kept Secret aan Jasper Leijdens. Maar Floris vroeg niet alleen om een foto met zijn held, hij besloot het album van The Vices aan Julian Casablancas cadeau te doen. "Het was eigenlijk helemaal niet heel raar om met hem te kletsen en hem tegen te komen. Hij liep gewoon rond waar wij ook zaten."

SPORTS TEAM & IGGY POP

Tot slot nog een ontmoeting, waarvan we geen duidelijk bewijs kunnen vinden. En eigenlijk is het ook nooit tot een échte ontmoeting gekomen. Sports Team speelde namelijk een show in New York en volgens de verhalen was daarbij één fan aanwezig die wel een heel bekend gezicht had. Iggy Pop had namelijk de moeite genomen om undercover naar een show van de Britse band te komen kijken. Of het hem beviel, dat is niet bekend, maar voor Sports Team was het al een ervaring om zo'n grootheid uit de muziek in de zaal te hebben.

 

Datum

10 april 2024

SHARE

NU op KINK

Bloodhound Gang

Fire Water Burn

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje