Stuur ons een berichtje

Netflix komt met documentaire over Woodstock '99

Wat voor Woodstock in 1999 een legendarische 30-jarige-jubileum-editie had moeten worden, liep uit op een enorme chaos: brandstichting, rellen en verkrachtingen. Deze week heeft Netflix aangekondigd een documentaire te maken over Woodstock '99. Wanneer deze uitkomt is nog niet bekend.

WOODSTOCK 1999

In 1999 was het 30 jaar geleden dat het legendarische festival Woodstock plaatsvond en dat werd gevierd met een jubileum-editie. Met zo'n 220.000 bezoekers liep het festival uit op een regelrechte ramp. Bij de shows van Kid Rock, Red Hot Chili Pppers, Korn en Limp Bizkit hing een ontzettend agressieve sfeer. Tijdens het optreden Rage Against The Machine moesten  ambulances op en af aanrijden. Maar het was niet alleen het publiek dat faalde om een gezellige sfeer neer te zetten. Ook de organisatie droeg hier een steentje aan bij.

SLECHTE WATERVOORZIENING

Tijdens het festival bleek de watervoorziening slecht geregeld, vooral met de toenemende temperaturen. Flesjes water kostten aan de bar zo'n 4 dollar en er stonden enorm lange rijen. Enkele festivalbezoekers hebben toendertijd aangegeven dat ze de organisatie wilden aanklagen voor verwaarlozing. 

NEP TICKETS

Er blijken deze editie ook veel meer bezoekers aanwezig te zijn geweest dan eigenlijk was toegestaan. Dit kwam omdat een ticket toendertijd nog makkelijk te vervalsen was, en de bezoekersaantallen konden niet, zoals nu, worden bijgehouden met chips verwerkt in festivalbandjes. 

BRANDSTICHTING

Bij het optreden van Red Hot Chili Peppers liep Woodstock '99 volledig uit de hand. De band speelde een cover van Jimi Hendrix' 'Fire', bedoeld als een eerbetoon aan het optreden van de legendarische gitarist die 30 jaar daarvoor op Woodstock stond. De bezoekers dachten echter dat dit eerbetoon de perfecte aanleiding was om alles in de fik te steken. Van kampvuren midden op het terrein tot voertuigen die werden omgegooid en in de fik gestoken, het hele terrein werd gesloopt. Uiteindelijk heeft de lokale politie het rellende publiek onder controle kunnen krijgen (overigens zonder hulp van de festivalbeveiliging want die gingen er snel vandoor.)

NETFLIX

Deze week kondigde Netflix aan een serie te maken over de dertigjarige jubileum-editie van Woodstock. Daarin zal te zien zijn hoe Woodstock '99, wat een legendarisch feest voor de vrede had moeten zijn, uitmondde in een festival vol chaos, rellen en geweld. Het is nog niet bekend wanneer de serie te zien is, volgens berichten is de productie van het programma net gestart. Deze is in handen van het bedrijf dat voor Netflix ook de series Don’t F**k with Cats en Fear City: New York vs. The Mafia maakte. 

Datum

2 september 2020

SHARE

NU op KINK

Red Hot Chili Peppers

Otherside

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje