Stuur ons een berichtje

Naast Dave Grohl ook Ezra Koenig van Vampire Weekend te horen op nieuwe Liam Gallagher Album

Niet alleen Dave Grohl, maar ook Ezra Koenig van Vampire Weekend is te horen op het nieuwe album van Liam Gallagher! Dat vertelde de Rock 'n Roll star maandag aan Jasper Leijdens in KINK IN TOUCH. "We wrote a song together and Ezra played some mad instruments."

Het album komt 27 mei uit, heet C'mon You Know en wordt volgens Liam zelf een album met "A lot of mad tunes on it". En dat ontstond vrij snel na zijn vorige album uit 2019. Na een korte pauze besefte Liam dat de periode met lockdowns en quarantaines nog wel een tijdje zou gaan duren en dus besloot hij actie te ondernemen, door de studio in te duiken.

Alleen, zodra het album af was, bleek er nog een extra gouden randje aan te komen. "We finished the album", vertelt Liam. "And I was going into the pub, having a drink, celebrating. And I got a phone call." Aan de telefoon, Dave Grohl, die wilde weten of Liam geinteresseerd was in een liedje dat hij samen met producer Greg Kurstin had geschreven. "So next day I went in there, put some vocals on, and this is what happened. So I'm verry pleased with it", concludeert hij.

00:00
09:50

KNEBWORTH & LOWLANDS

En met nieuwe muziek, komt er ook een nieuwe tour. Een tour die onder andere naar Biddinghuizen voert, Liam speelt namelijk op Lowlands. Maar het hoogtepunt van zijn jaar wordt hoogstwaarschijnlijk zijn optreden op Knebworth. 25 jaar geleden gaf hij daar een legendarische show met Oasis en dit jaar keert hij er terug. "It was very special", blikt hij terug. "And hopefully this will be special", zegt hij hopend op een mooie herhaling. "Last time, I was probably in my 20's, so this time I'll apriciate it more."

Datum

8 februari 2022

SHARE

NU op KINK

The Streets

Dry Your Eyes

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje