Stuur ons een berichtje

Naar deze albums kun je uitkijken voor 2020!

2019 was al een prachtig albumjaar met releases van Tool, Rammstein, Black Keys en The Raconteurs, maar ook voor 2020 staat ons veel te wachten. Naar deze albums die komend jaar uitkomen kijken wij in ieder geval erg uit!

The 1975 - Notes On A Conditional Form

Releasedatum: 21 februari 2020

Dit gaat misschien wel het meest diverse album worden van The 1975. Met de opener waarin Greta Thunberg een spoken word verhaal vertelt, de punk kant op People en verschillende R 'n' B geinspireerde tracks. Wat wel een nadeel is, is dat we langer moeten wachten op de liveshow van de band. Deze is namelijk verplaatst naar dit najaar.

Green Day - Father Of All...

Release datum: 7 februari 2020

Een voorproefje kregen we al in de vorm van de titeltrack: 'Father Of All...'. Het hele album komt uit op 7 februari, en zal misschien wel het kortste Green Day album ooit worden. Het gaat namelijk maar liefst 26 minuten duren!

Bombay Bicycle Club - 'Everything Else Has Gone Wrong'

Release datum: 17 januari 2020

We hebben er flink geduld voor moeten hebben, maar Bombay Bicycle Club is terug! Februari 2014 kwam 'So Long, See You Tomorrow' uit, en sindsdien was het even klaar. Bandleden namen een studie, en wilden andere dingen doen in het leven. Gelukkig is dat nu klaar, en kunnen we het nieuwe album in januari verwachten.

Sports Team - TBA

Release datum: voorjaar 2020

Eindelijk komt dan het langverwachte debuutalbum van Sports Team! De band heeft vlak voor de kerst het album afgerond in de studio, samen met Burke Reid, producer van ondermeer de muziek van Courtney Barnett. De band komt volgend jaar weer geregeld naar Nederland, met nu al bevestigde shows op Vestrock en Welcome To The Village en een clubshow in EKKO. En dat alles dus met een eigen album!

Grimes - 'Miss_Anthrop0cene

Release datum: 21 Februari 2020

De muziek van Grimes is altijd interessant. Haar 'Genesis' stond in KINK1500, en haar 'We Appreciate Power' is flink gedraaid dit jaar op KINK. Deze track zal helaas niet op het album komen, tenzij je de Japanse deluxe versie hebt.

Tame Impala - 'The Slow Rush'

Release date: 14 Februari 2020

Eindelijk dat langverwachte nieuwe album van Tame Impala! En dan komen daar Borderline en Patience niet eens op te staan. It Might Be Time was de eerste single van het album. Afgelopen editie van Lowlands speelde Kevin Parker en co. nog als headliners op Lowlands. Hopenlijk komen ze met het nieuwe album op zak nog terug voor een andere festivalshow in 2020?

The Strokes - TBA

Release datum: TBA

The Strokes gaf als afsluiter van 2019 een speciale New Years Eve-gig in Barclays Centre, New York en daar maakte frontman Julian Cassablancas dat er in 2020 eindelijk een nieuw album van de band zal verschijnen. In de zomer van 2019 speelde de band al een nieuwe track 'The Adults Are Talking' tijdens een aantal festivalshows en ook bij dit bijzondere concert speelde ze een nieuwe track: 'Ode To The Mets'. Beide songs zijn nog niet officieel uitgebracht en voor nu moeten we het doen met (crappy) live-footage. Over de release datum en een naam laat de band ons nog in het duister tasten. 

Georgia - Seeking Thrills

Release datum: 10 januari 2020

Op KINK heb je dit jaar About Work The Dancefloor en Never Let You Go al kunnen ontdekken, in januari gaan we nog veel meer van Georgia horen. 10 januari komt haar debuutalbum uit, ze gaat een show spelen in Bitterzoet en ze is last-minute nog toegevoegd aan de line-up voor Eurosonic! Een sensatie om live te zien, want op het podium doet ze alles zelf!

Foo Fighters - TBA

Release datum: TBA

Dat Foo Fighters met een nieuw album komt is inmiddels wel duidelijk. Taylor Hawkins heeft in oktober al gezegd dat ze in de studio aan het werk zijn, en ook Dave Grohl heeft in een interview gezegd dat het album 'Fucking Weird' gaat worden. Wanneer we het nieuwe album kunnen verwachten is nog niet bekend.

Nog meer albums waar we naar kunnen uitkijken? 


Circa Waves - Sad Happy (Happy op 10 januari, Sad op 13 maart)
Breaking Benjamin - Aurora (24 januari 2020)
Oh Wonder - No One Else Can Wear Your Crown (7 februari 2020)
Weezer - Van Weezer (13 mei)
The Killers - Imploding The Mirage (Voorjaar 2020)


Verder liggen er ook nog albums van Kendrick Lamar, Haim en Kasabian klaar om uitgebracht te worden.

Datum

2 januari 2020

SHARE

NU op KINK

White Stripes

My Doorbell

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje