Stuur ons een berichtje

Marien Dorleijn

Moss frontman en producer Marien Dorleijn maakt nieuwe KINK podcast KLANK!

Nadat Kytopia, het muziek collectief rondom Colin Benders uit elkaar spatte, was er behoefte aan een nieuwe muzikale stichting in Utrecht. Die is er nu, onder de naam KLANK. Één van de drijvende krachten achter de stichting is producer en Moss frontman Marien Dorleijn. Om alle muzikanten in de stichting te leren kennen is er nu de nieuwe KINK podcast, KLANK.

KLANK

Stichting KLANK is een groep van inmiddels meer dan vijfenveertig muzikanten, die in 1 gebouw muziek maken. Het is een plek waar muzikanten elkaar ontmoeten, ideeën uitwisselen en waar samenwerkingen ontstaan. Binnen dit hele muzikale collectief ontstaan veel verschillende muziekgenres, van indie tot electro, en van country tot klassieke muziek of soundtracks. Marien Dorleijn is er dus dagelijks te vinden, maar ook muzikanten als Judy Blank, de band Figgie, A.M. Sam en Le Motat. Om al deze muzikanten beter te leren kennen, is Dorleijn de podcast KLANK gestart, die nu te beluisteren is via de KINK app of je favoriete podcast app.

ROBIN KESTER

Afgelopen februari is het nieuwe album van Robin Kester uitgekomen, Honeycomb Shades, waar ze de afgelopen jaren hard aan gewerkt heeft met Marien Dorleijn. Een goede eerste gast dus, tijdens de eerste KLANK podcast. Met Robin gaat het over te lang wonen op de zelfde plek, het gebruik van instrumenten en de techniek daarvan, en belangrijke shows in het buitenland. Ook wordt er muziek gedraaid van onder andere Julia Jacklin.

MARIEN OVER DE PODCAST

Bij KINK IN TOUCH vertelde Marien, de Moss frontman en producer over zijn nieuwe podcast. 'Op een moment dacht ik, hoe kan ik mensen beter leren kennen? We hebben wel borrels, maar dan blijf je toch vaak in het zelfde groepje. Nu ga ik met mensen praten die ik niet zo goed ken, en voor de verhalen. We willen een melting pot zijn van verschillende stijlen bij elkaar'. De eerste met Robin is nu online, maar de plannen voor de komende tijd liggen er al. Marien: 'De komende tijd hoor je gesprekken met Judy Blank, Roy van Roosendaal van Figgie, maar de lijst is zo groot dat ik eigenlijk voor het hele jaar al genoeg heb.'

00:00
04:05
MARIEN DORLEIJN OVER ZIJN PODCAST KLANK

LUISTER HIER

De podcast van Marien Dorleijn kun je vinden op Spotify, of waar je zelf naar podcast luistert. Ook kun je KLANK beluisteren via kink.nl of in de KINK app.

 

00:00
01:06:04
KLANK met Robin Kester

Datum

7 april 2023

SHARE

NU op KINK

Nothing But Thieves

Impossible

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje