Stuur ons een berichtje

Metallica koopt vinylfabriek

Goed nieuws voor Metallica-fans en vinyl liefhebbers. De band heeft een vinylfabriek gekocht om zo problemen met vinyllevering te voorkomen. De band is nu de eigenaar van Furnace Record Pressing, een vinyl drukkerij in Virginia in de Verenigde Staten.

Het is duidelijk dat Metallica de groeiende vraag naar vinyl goed in de gaten houdt. Dit jaar is in Amerika het eerste jaar dat verkoop van vinyl de verkoop van CD's verslaat sinds 1987. Daarbij verkoopt Metallica over het algemeen veel vinyl. Afgelopen jaar was de band de zesde op de lijst van artiesten die de meeste vinyl verkopen in Amerika, terwijl ze helemaal geen album uitbrachten. 

VRAAG EN AANBOD KNELPUNT

Er zijn meer artiesten die te maken hebben met het vraag en aanbod knelpunt dat nu ontstaat met betrekking tot vinylproductie. De heropleving van de populariteit van vinyl is zo snel gegaan dat de industrie, die voorheen slechts voort sluimerde, nu de vraag vaak niet kan bijbenen. Het tekort van vinyl zorgt voor veel artiesten in een vertraging van de release van albums of de albums op vinyl (Harry Styles, Adele). Tegelijk zien we ook de prijs van albums op vinyl toenemen. 

EIGEN DRUKMACHINES

Metallica heeft dus het hef in eigen handen genomen en een fabriek opgekocht, maar dat is niet voor alle artiesten een oplossing. Daarom riep Jack White afgelopen week in een video die hij op zijn Facebook plaatste grote muzieklabels op om eigen vinyl drukkerijen te laten bouwen. Zo kan je, volgens hem, ook de kleinere indie artiesten voorzien van vinyl wat in deze markt een belangrijk product is om te kunnen bieden - ook als kleinere artiest.

Dus: de volgende keer dat jij een Metallica album op vinyl koopt, weet dan dat die een soort van 'home made' is!

Datum

17 maart 2023

SHARE

NU op KINK

Within Temptation

Stand My Ground

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje