Stuur ons een berichtje

Mathieu van Bazart is tosti-koning van Belgie

Bazart is terug met een nieuwe single, 'Denk Maar Niet Aan Morgen'. KINK-dj Michiel Veenstra belde met frontman Mathieu, die er door de lockdown een culinaire hobby op na blijkt te houden.

Croque-Monsiers, zo noemen de Belgen het. Wij zeggen: tosti. En Mathieu grossiert in bijzondere tosti-recepten. Hij deelt ze al maanden op Instagram met de hashtag #CroqueMeThieu en nu is er zelfs een heus kookboek: ‘Croquestar - Een pamflet voor de Bourgondiër’.

TOSTI MET BOLOGNESESAUS

Wat is dan na al die maanden experimenteren Mathieu's favoriete tosti? "Dat is toch echt nog de gewone croque-monsieur", zegt Mathieu op KINK. "Stick to your classics, heb ik ooit geleerd. Misschien als je nog wat spaghetti-saus van gisteren over hebt, dan kun je die er over heen gooien. Dat heet in Vlaanderen een Croque Boom Boom".

TERUG NAAR NORMAAL

'Denk Maar Niet Aan Morgen' is de tweede single van een nieuw Bazart-album, dat hopelijk voorjaar 2021 verschijnt. "We hopen dat we dan ook weer op tour kunnen. We gaan er alles aan doen om alles weer terug naar normaal te laten gaan. Iedereen is deze situatie wel een beetje beu".

00:00
04:44

Datum

7 oktober 2020

SHARE

NU op KINK

Franz Ferdinand

Eleanor Put Your Boots On

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje