Stuur ons een berichtje

Getty

Mad Cool Festival, Pinkpop en Electric Castle komen met nieuwe namen voor 2021

Verschillende festivals kondigden deze week nieuwe namen aan voor de edities van 2021. Is het wishful thinking of gloort er licht aan het einde van de tunnel?

#MYRAYOFHOPE

Het voelt een beetje 'alsof er niks gebeurd is'; verschillende festivals kondigden deze week namen aan voor de editie van 2021. Dat zorgt voor hoop, want als zelfs de organisatie 'gewoon' namen aankondigt, dan mogen we volgend jaar vast weer worden losgelaten op de festivalweides. Er zit wel een nuance aan. Zo maakte Electric Castle vandaag namen bekend met een bijbehorende campagne: #MyRayOfHope. Het is een sprankje hoop, maar niks is zeker. Maar: een coronavaccin staat voor de deur en organisaties kijken naar alle mogelijke manieren om festivals in 2021 toch doorgang te laten vinden. Dus blikken we ook vooruit! Tijd voor een bak positiviteit en verse festivalaankondigingen!

INHALER NAAR PINKPOP 

Pinkpop festival kondigt de komst van de jonge band Inhaler aan. De band zou in 2020 al op de planken staan en verhuist nu dus mee naar 2021. Inhaler hoor je regelmatig op KINK en hopelijk volgend jaar ook in Landgraaf. Eerder deze maand kondigde Pinkpop al de komst van Thelonious Monster aan. 

MAD COOL FESTIVAL 

Mad Cool Festival in Madrid kondigde deze week een hele rits aan namen aan. Onder andere The War On Drugs, Phoebe Bridgers, HAIM en Kings Of Leon zullen, als het goed is, in juli in Madrid staan. Heel wat artiesten verhuisden mee van 2020 naar 2021, zoals The Killers, Twenty One Pilots en Red Hot Chili Peppers.  

ELECTRIC CASTLE 

Electric Castle is een festival in Roemenië. De organisatie kondigde vandaag de eerste namen voor de 8ste editie van het festival aan. Twenty One Pilots is herbevestigd en Gorillaz is een nieuwe headliner. Ook Deftones is bevestigd voor het Roemeense Festival. Daarbij lanceerde de organisatie de campagne #MyRayOfHope. Het is een sprankje hoop, maar met de context in gedachten kijken ze vooruit naar de volgende zomer. De hele festivalindustrie past zich aan en we zijn allemaal op zoek naar oplossingen om festivals in 2021 te laten plaatsvinden. 

Datum

26 november 2020

SHARE

Stuur ons een berichtje