Stuur ons een berichtje

Luwten gaat internationaal

Met haar nieuwe single 'Control' pakt de Amsterdamse zangeres Luwten het groots aan: het is haar eerste release op het gerenommeerde label Glassnote Records en de track werd geprimeurd door Zane Lowe op het wereldwijde Beats1 radiostation.

"Dat was wel even zweten ja", zegt Tessa Douwstra, zoals Luwten eigenlijk heet, "maar wel heel vet". In een gesprek met KINK-dj Michiel Veenstra vertelt ze dat het voor haar ook een mooie verrassing was dat een grote naam als Zane Lowe haar nummer wilde primeuren. "Er zijn mensen die voor jou je muziek rondsturen naar bijvoorbeeld jullie, maar er is dus ook iets aangekomen bij Zane en die wilde het draaien".

BEKENDE COLLEGA'S

'Control' is de eerste release van Luwten op het bekende Glassnote Records label, waar ze bekende collega's als CHVRCHES, Mumford & Sons en Two Door Cinema Club heeft. "Ze zagen me een jaar geleden spelen in Londen en waren enthousiast", vertelt Tessa. "Ik heb daar al een jaar geleden of zo getekend, maar dit is het eerste wat ik daar uitbreng".

Raken we Luwten nu kwijt aan het buitenland met al die interesse voor haar muziek? "Nee hoor", bezweert ze, "jullie raken me hier nooit kwijt".

Het hele gesprek met Luwten kun je hieronder beluisteren.

00:00
10:07
Luwten gaat internationaal met haar nieuwe single Control

Datum

12 juni 2020

SHARE

NU op KINK

Hozier

Too Sweet

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje