Stuur ons een berichtje

Lotte Spek

Luister Het ESNS2020 Festivalpanel terug

Een nieuw jaar betekent een nieuwe aflevering van de Festivalpodcast. Presentatoren Jos Willemsen (Festileaks) en Julia Gieskes (KINK) doen het deze keer net even wat anders, want deze aflevering is live op Eurosonic Noorderslag 2020 opgenomen!

Voor Eurosonic Noorderslag hebben is alles uit de kast getrokken. Vier organisatoren van grote Nederlandse festivals praten in deze aflevering over actuele thema’s in de festivalbusiness. 

Wie zitten er aan tafel?

  • Maurits Westerik, festivaldirecteur van Best Kept Secret. Hij is gloednieuw, want hij is pas aan het roer sinds juni 2019. Hij heeft het stokje overgenomen van Robert Swarts.
  • Ruud Lemmen is oprichter, organisator en promotor van Woo Hah! festival. Ook is hij hoofd boeker bij poppodium 013.
  • Elianne Weijers is programmeur voor de Feestfabriek. De Feestfabriek organiseert Zwarte Cross en Mañana Mañana.
  • Ide Koffeman, festivaldirecteur van Down The Rabbit Hole dat zes jaar geleden begonnen is als het kleine broertje of zusje van Lowlands.

Waar gaat het over?

  • Ten eerste over duurzaamheid. Daar is natuurolijk al verschrikkelijk veel over gezegd, maar wat is de rol van de festivalbezoeker hierin?
  • Afgelopen decennium stegen ticketprijzenmet bijna 80% en 2019 was het eerste jaar waarin een festivalkaartje wereldwijd gemiddeld meer dan 200 euro kostte. Zijn festivals in de toekomst alleen nog voor de elite weggelegd? 
  • Het is al jaren een heikel punt: genderongelijkheid in de muziekindustrie. Waarom is er zo’n onbalans tussen mannen en vrouwen, zowel op het podium als achter de schermen, en wat kan er gedaan worden daar verandering in te krijgen.
  • Voor wie vaak naar festivals gaat, is het haast onvermijdelijk om dezelfde grote acts telkens opnieuw te zien. De roep om vernieuwing is aanwezig, maar maar weinig acts weten echt de overstap naar de afsluitende spot te maken. 
  • Film, theater, kunst, wetenschap en yoga op festivals! We noemen het ook wel randprogramma. Is die term nog wel van deze tijd?
00:00
01:13:09

Meer Festivalpodcast?

Heb je nu zo’n idee van: ‘huh, ik weet helemaal niks van een podcast?’ Geen nood! We hebben namelijk al veel geweldige afleveringen mogen maken, die je hieronder nog eens rustig na kunt luisteren!

Datum

17 januari 2020

SHARE

NU op KINK

White Stripes

My Doorbell

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje