Stuur ons een berichtje

Love Fame Tragedy speelt bij KINK voor het allereerst live!

Love Fame Tragedy is het soloproject van Matthew Murphy, ook wel bekend als de zanger van The Wombats. Met dit project heeft hij onder andere de tracks 'My Cheating Heart' en 'Backflip' uitgebracht en deze kwam hij bij KINK voor de allereerste keer live spelen!

Matthew was met zijn band The Wombats in Nederland voor een optreden op Nirwana Tuinfeest en kwam vandaag langs in KINKSTART bij Jasper Leijdens. Hier speelde hij voor de allereerste keer óóit zijn liedjes live en dat smaakt naar meer! 

"Maybe we should start something new."

Nadat The Wombats hun laatste album Beautiful People Will Ruin Your Life uitbrachten waren er nog veel nummers over die Matthew eigenlijk gewoon heel goed vond om te laten liggen. De band besloot deze tracks online te zetten voor de die-hard fans. Maar Matthew was niet te stoppen, hij bleef inspiratie hebben en nummers schrijven. Toen hij My Cheating Heart had geschreven dacht hij: “Maybe we should start something new."

Murphy heeft voor zijn soloproject veel samenwerkt met andere artiesten zoals de Pixies en Gus Unger-Hamilton (alt-J). Hoe kwam hij erop om de samenwerking aan te gaan met deze en andere muzikanten? “I just wanted to frame it in a way that was more exciting than Murph from The Wombats doing a solo record.”

00:00
05:41

Luister hierboven het interview van Matthew Murphy met KINK-dj Jasper Leijdens

“Dan Smith from Bastille is on the next EP”   

Hoe heeft Matthew mensen benaderd voor het samenwerken? En wordt hij ook wel eens afgewezen? Zo vertelde Damon Albarn (Gorillaz, Blur) ooit dat andere artiesten regelmatig zijn aanbod om samen te werken afwijzen. Murphy vertelt dat hij het vooral bij goede vrienden heeft gehouden. Zo zal Dan Smith van Bastille op de volgende EP te horen zijn. "But in a way I’m up for the rejection,” aldus Matthew. 

 

De toekomst van Love Fame Tradegy, een album?

In de afgelopen tijd heeft Matthew al elf nummers opgenomen, en hij heeft er nog een stuk of zeven op de plank liggen. Begin 2020 hoopt hij met een album te komen. In september en oktober dit jaar zal hij gaan touren met een band die hij heeft samengesteld in Los Angeles, in eerste instantie in Amerika maar wie weet...

Datum

12 augustus 2019

SHARE

NU op KINK

Phoenix

Tonight (ft. Ezra Koenig)

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje