Stuur ons een berichtje

Kurt Cobain een uur lang op KINK 90's

Op 5 april 1994 overleed op 27-jarige leeftijd Kurt Cobain. Een dag om niet alleen stil te staan bij zijn muzikale nalatenschap maar ook zijn invloed op de muziekwereld. Naast die invloed, schemerde in zijn teksten ook de mentale gezondheidskwesties en verslavingen door waar hij mee te kampen had in zijn leven. Op zijn sterfdag draaiden we een uur lang zijn muziek op KINK 90's.

Kurt Cobain groeide op in Aberdeen, Washington, en worstelde na de scheiding van zijn ouders met een turbulente jeugd. Hij vond zijn toevlucht in muziek, vooral punkrock, en richtte samen met Krist Novoselic de band Nirvana op. De definitieve doorbraak kwam door het album Nevermind in 1991, met hits als 'Smells Like Teen Spirit', wat hen wereldwijde roem bracht en de grungebeweging definieerde. Het grootse succes kwam onverwacht voor Kurt, en zorgde voor een schaduwzijde. Zijn persoonlijke worstelingen met verslavingen en depressies kwamen steeds meer naar voren. Uiteindelijk besloot hij op 5 april 1994 door zelfdoding uit het leven te stappen.

KURT COBAIN SPECIAL OP KINK 90's

Daarom hoorde je 30 jaar later op 5 april 2024 op KINK 90's een uur lang de muziek van Nirvana tussen 21:00 en 22:00. Om stil te staan bij zijn muzikale legacy en als opmars naar De Zelfmoordshow op KINK. Omdat op het onderwerp zelfdoding nog altijd een groot taboe heerst, met name het praten erover. Gemist? Hieronder luister je de uitzending terug.

00:00
56:11

Denk je aan zelfdoding of maak je je zorgen om iemand met suïcide gedachten?
Bel gratis en anoniem naar 0800-0113 of ga naar www.113.nl

LUISTER KINK 90'S

KINK 90's is 24 uur per dag te luisteren

  • via de liveplayer op de KINK-site
  • via DAB+ (blok 9C)
  • via de KINK-app, gratis te downloaden in de Play Store en App Store
  • via TuneIn (en daarmee op vrijwel alle draadloze muzieksystemen zoals Sonos, Bluesound, Heos)

Je kunt ook KINK 90's luisteren via deze rechtstreekse links in je player naar keuze (deze streams mogen vrij gebruikt worden, zolang dat niet voor commerciële doeleinden wordt gedaan -- dus gebruik ze ook gerust om KINK 90's aan te melden bij services of apps waarin je ons nog niet kunt vinden): 

 

Datum

5 april 2024

SHARE

NU op KINK

Bloodhound Gang

Fire Water Burn

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje