Stuur ons een berichtje

Komt die oasis reunie er dan toch? De Britse pers denkt van wel!

Damon Albarn van Blur weet het zeker, Oasis gaat binnenkort weer bij elkaar komen. "I can guarantee they’re going to reform. In fact, I’ve put money on it", zei hij tegen de Engelse krant The Sun. En ook de rest van de Engelse pers lijkt er heel zeker van te zijn. Gaat het na 15 jaar dan écht gebeuren? We zetten het voor je op een rijtje!

De soap rondom Oasis begon in 2009, tijdens dat veel besproken concert in Frankrijk. Na een ruzie sloeg Noel Gallagher zijn gitaar stuk en verliet per direct de band. Zijn broer Liam en de overige leden van Oasis gingen door als Beady Eye, Noel besloot voortaan met The High Flying Birds muziek te gaan maken. 

Maar ondanks succesvolle cariéres van beide broers, bleef die ene vraag bestaan. Want zouden de Gallaghers ooit de strijdbijl kunnen begraven en zo een reünie van één van de grootste bands uit de jaren 90 mogelijk maken? Daar begint het steeds meer op te lijken! Volgend jaar is het namelijk 30 jaar geleden dat debuutalbum Definitely Maybe uitkwam en 15 jaar sinds de band ophield te bestaan. Daarbij lijkt zowel Liam als Noel steeds vaker te flirten met een hereniging van Oasis.

INTEGRAAL

"It's very early days for the plan, and the proposed dates are a long way off. But if all members agree to do it, history will be made", schreef de Sun eerder deze week. Volgens de Britse krant is het management van Liam bezig met het plannen van vier optredens in Knebworth en moet het gaan gebeuren in 2025. Iets waar vooral Noel de laatste jaren niet voor open heeft gestaan, maar in maart van dit jaar zei hij tegen een Frans radiostation: "He's got my number, he's got my managers number. Call us."

En ook Liam is nostalgisch. Deze maand liet hij weten dat hij het 30 jarig jubileum van Definitely Maybe volgend jaar groots gaat vieren. Op Twitter zei hij "I'm gonna be playing the album from start to finish in it's original order at a few BIBLICAL venues".

Er is dus sowieso iets om naar uit te kijken voor Oasis fans, maar die reünie blijft toch de grootste droom. En als de geruchten waar zijn, zullen we dus nog geduld moeten hebben. Want ook Noel gaat binnenkort toeren en komt bijvoorbeeld naar AFAS Live voor KINK Presents Noel Gallagher. Maar daarna begint het er steeds meer op te lijken dat de wens van moeder Peggy uitkomt en dat haar zoons weer samen op het podium zullen staan!

Datum

23 mei 2023

SHARE

Tags

#Oasis

NU op KINK

Who

Baba O'Riley

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje