Stuur ons een berichtje

Koen van Klangstof een uur lang te gast in Met Het OOR Op Morgen

Elke avond hoor je tussen 23:00 en 00:00 een uur lang alleen maar nieuwe muziek op KINK in Met Het OOR Op Morgen. Regelmatig nodigt Jasper Leijdens artiesten uit voor een take-over. Deze week was het de beurt aan Koen van der Wardt van Klangstof om zijn favoriete nieuwe muziek te laten horen.

Klangstof

De band Klangstof timmert al sinds 2015 lekker aan de weg. Na een aantal jaar stilte als het gaat om nieuwe muziek komt er nu een album aan, dat gelanceerd wordt in februari. 1 van de nieuwste singles heet 'Blank Page', maar is eigenlijk al twee jaar oud. Koen: "Het was de eerste die we schreven voor de nieuwe plaat. Ik kan als artiest er als ik vergeten ben hoe het was om het op te nemen. Ik weet niet meer wanneer ik bijvoorbeeld de bas ingespeeld heb, en wanneer ik de drumpartijen heb bedacht, ik kan er nu voor het eerst als consument naar luisteren."

The Dutch Disease

Steeds vaker wordt er door concerten heen gepraat in Nederland. Het wordt ook wel 'The Dutch Disease' genoemd. Ook tijdens Klangstof concerten merkt Koen dit op. "Ik vind het ook altijd moeilijk hoor. Op het podium hoor je alles omdat je wat hoger staat. Soms wil je je focussen maar je zit gewoon mee te luisteren met wat mensen op de eerste rij aan het vertellen zijn. We zijn best wel verwend in Nederland, er spelen zoveel vette artiesten, ik denk dat wij het zo goed hebben dat we het zien als een avondje uit met je vrienden, lekker lullen. In het buitenland is dit heel anders."

Coachella

In 2017 speelde Klangstof als eerste Nederlandse band ooit op het legendarische Coachella festival in Amerika. "Het is niet te vergelijken met Lowlands of Pinkpop, en niet het festival waar je heen gaat om nieuwe muziek te ontdekken, het is meer een 'mode en gezien worden festival. Het is anders dan alle andere festivals. Iedereen krijgt een eigen gepimpte caravan, en je staat op een veldje met andere artiesten. Wij stonden naast DJ Khaled en Muse. En het leuke is, het is twee weekenden met dezelfde line-up. Ik zou het zo weer doen, hoe het allemaal geregeld is heb ik nog nooit meegemaakt."

Met Het OOR Op Morgen 

Elke avond hoor je op KINK tussen 23:00 en 00:00 een uur lang de allerbeste muziek van dit moment. Beluister hieronder de hele uitzending met Koen van Klangstof terug.

00:00
59:22

Datum

12 december 2019

SHARE

NU op KINK

Soul Asylum

Runaway Train

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje