Stuur ons een berichtje

Nathan Reinds

#KINKCONSTRUCTION: slappe koffie

Mijn naam is Michiel Veenstra — in deze wekelijkse #KinkConstruction ga ik je op de hoogte houden van de ontwikkelingen rondom KINK!

Ik schrijf dit stukje achter mijn bureau met een bak slappe automatenkoffie in een leeg kantoor: directeur Jan is de deur uit voor een afspraak in Hilversum met de mensen die onze site en app bouwen, onze technische god Dion is één verdieping onder me twee mengtafels aan het samenstellen uit losse elementen om twee studio’s af te hebben op 1 februari, eentje voor de live uitzendingen en eentje voor de opnames van podcasts. Afgelopen week is onder andere het studiomeubel binnen gekomen, zoals je eerder op deze pagina hebt kunnen zien.

Nou ja, leeg kantoor. Er staan bureaus, twee zelf in elkaar geschroefde bankjes, kasten en computers. Computers waar ik elk vrij moment achter sta om liedjes toe te voegen aan de KINK database. Die database groeit elke dag en daarmee ook de nonstop-stream die we nu als test hier op kantoor hebben lopen. Op die manier kan ik kijken of muziek daadwerkelijk in het geheel past waar KINK voor staat. Soms hoor ik een liedje langskomen en noteer ik dat ik die weer uit de database moet halen omdat het toch niet lekker past. Die stream is KINK Beta: nog lang niet af, nog geen dj’s, een paar testjingles en nog geen luisteraars op dit kantoor na. Ik kan niet wachten om ‘m met je te delen, maar we moeten nog even geduld hebben met elkaar :-)

Verder vul ik m’n dagen met praten en koffie drinken. Met platenlabels, met boekers en met festival-organisatoren. Mensen waarvan ik denk dat het handig is om KINK voor te stellen, om te vertellen wat we gaan doen en hoe we daarin zouden kunnen samenwerken. Daarnaast praat ik ook met mensen die ik graag op KINK wil horen: dj’s, programmamakers, mensen die muziek ademen en in staat zijn om die liefde en kennis op de radio en in podcasts te delen met luisteraars.

De eerste programma-slots zijn ingevuld, het begin is er. Wie die mensen zijn en wanneer je ze kunt horen kan ik je binnenkort vertellen. Ik wil hen via deze plaats nog wel even meegeven dat ze niet moeten vergeten thuis hun boterhammen te smeren: een kantine hebben we niet bij KINK.

Wel slappe koffie. En - geef me een half uur, dan staat de volgende gast op de stoep - een constant groeiende bak vol te gekke muziek. Dat compenseert heel veel, weet ik inmiddels.

Datum

30 november 2018

SHARE

NU op KINK

Keane

Somewhere Only We Know

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje