Stuur ons een berichtje

Bart Heemskerk

#kinkconstruction: op naar groningen!

Mijn naam is Michiel Veenstra — in deze wekelijkse #KinkConstruction ga ik je op de hoogte houden van de ontwikkelingen rondom KINK!

Je zou verwachten dat de beoogde startdatum voor KINK - 1 februari - redelijk in de luwte ligt van het jaar. Een rustige maand, alle focus op de start van het station. Nou, vergeet het maar: een kleine twee weken voor die dag waar ik zo naar uitkijk (en soms met angstzweet wakker van word) is het epicentrum van nieuwe Nederlandse en Europese muziek in Groningen tijdens Eurosonic Noorderslag. De toffe acts die ik daar in de loop der jaren heb leren kennen om vervolgens op de radio te draaien: ontelbaar. En de liefde is wederzijds bleek dit jaar, toen de organisatie van het festival me verzocht om tijdens Koningsdag dit jaar de Koninklijke familie wat meer te vertellen over hoe belangrijk het festival en dus muziek voor de stad zijn.

De afgelopen maanden heb ik al regelmatig de vraag gekregen of KINK niet toch toevallig al iets doet op ESNS. Om toch net die ene band even te zien, om wellicht al wat opnames te maken, een teken van leven misschien?

Vandaag kan ik met zekerheid zeggen: ja, KINK is op ESNS. De drang naar nieuwe muziek ontdekken en willen delen met je is groter dan het daadwerkelijk bestaan van de zender, zou je kunnen zeggen. Waar en en wanneer kan ik je binnenkort vertellen, net zoals ik je dan daar op ESNS weer leuk nieuws kan vertellen over de invulling van KINK vanaf 1 februari.

Nieuwe muziek ging nog nooit zo daar als na ESNS19!

 

Datum

21 december 2018

SHARE

NU op KINK

Nieve Ella

Sugarcoated

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje