Stuur ons een berichtje

KINK werpt een blik op de Coachella Line-up

De line-up van het spraakmakende festival Coachella is bekend gemaakt. Het grootse evenement in de VS biedt vaak een vooruitblik op de Nederlandse festival zomer. Acts die op dit festival staan touren vaak in de lente door de Verenigde Staten, waarna ze voor de zomer de oversteek naar Europa maken. Hier een greep artiesten die we graag aan onze kant van de oceaan terugzien.

THE MURDER CAPITAL

De Ierse postpunkers van The Murder Capital hebben we afgelopen zomer op Lowlands kunnen zien met een show die vooral uit oud materiaal bestond. Maar met een nieuw album in aantocht kijken we rijkhalzend uit naar wat komen gaat. Bovendien staan ze na Coachella ook op het Portugese Primavera Porto festival dus wie weet kunnen we binnenkort ook in Nederland een gloednieuwe versie van The Murder Capital op de podia verwachten. 

THE CHEMICAL BROTHERS

In een ver verleden, 2020, stonden ze als headliner op de Lowlands poster. Das war einmal. Een jaar later probeerden ze het nog een keer, en opnieuw werd het optreden gecanceld vanwege een virus. Op de 2022 editie van het festival waren ze de grote afwezigen. Met de bekendmaking van Coachella weten we in ieder geval dat The Chemical Brothers weer optreden dus wie weet zien we ze deze zomer terug in Biddinghuizen. 

WET LEG

Na een zegetocht door Europa mogen Rhian en Hester ook in de Verenigde Staten hun succes vieren. Ze zijn al genomineerd voor verschillende Grammys dus aan aanzien geen gebrek. Maar het blijft toch een beetje onze band dus hopen we stiekem dat Wet Leg na hun Amerikaanse escapades gewoon weer in Europa op het podium te zien zijn. 

THE BREEDERS

De release van hun nieuwe album is stilletjes voorbij gegaan, maar wat zou het heerlijk zijn om de baslijn van 'Cannonball' over een Nederlandse festivalweide te horen knallen. De band rondom Kim en Kelly Deal stond in 2018, in de Groningse Oosterpoort, voor het laatst op een Nederlands Podium. Eerder dat jaar speelden ze op Down The Rabbit Hole. Inmiddels zijn we vijf jaar verder dus het wordt wel weer een keer tijd dat The Breeders ons op komen zoeken, toch?

YUNGBLUD

Afgelopen zomer zette hij nog de KINK studio op stelten. Wellicht doet hij dat trucje komende zomer dunnetjes over, maar dan op een festival podium. Ook Yungblud stond voor zowel 2020 als 2021 op de Lowlands poster, maar bleef thuis voor de meest recente editie. Dit jaar gaat deze professionele druktemaker weer op pad en zien we hem hopelijk terug op de Nederlandse festivalweides. 

EN MEER

Verder staan voormailg Down The Rabbit Hole headliners Gorillaz en Underworld op het podium in de Amerikaanse woestijn. Wie weet krijgen ze daar de smaak te pakken en komen ze even in Europa buurten. Ook indiekoninginnen Snail Mail en Boygenius spelen op Coachella. Perfect voor een Best Kept Secret of Down The Rabbit Hole. Voor al het nieuws rondom festival line-ups en tourdata, houdt vooral de KINK app in de gaten. 

Datum

11 januari 2023

SHARE

NU op KINK

Lenny Kravitz

American Woman

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje