Stuur ons een berichtje

KINK PLAYLIST OF THE YEAR: SEPTEMBER 2020

De stembussen voor de KINK Playlist Of The Year zijn geopend. Wat zijn jouw favoriete nummers van het bizarre jaar 2020? Om je geheugen een beetje op te frissen lees je hier wat de belangrijkste releases waren van afgelopen jaar, geselecteerd per maand! Vandaag gaan we terug naar september 2020!

SEPTEMBER

Naast alle coronaberichten gaat ook de Brexitsoap weer rustig door in september. Premier Boris Johnson kondigt namelijk een wet aan, waarmee hij alle gemaakte afspraken de prullenbak in gooit. Maar ook België komt in het nieuws met hun politiek. Na 493(!) dagen formeren is er namelijk eindelijk een nieuw kabinet. In Nederland zien we een tweede coronagolf over ons heenspoelen en dus gaan grote steden in gedeeltelijke lockdown. Gelukkig spoelt er ook een golf goede muziek over ons heen. Dit zijn een paar van die muzikale lichtpuntjes uit september!

PIXEY - JUST MOVE

Ze is jong en supergetallenteerd. De Liverpoolse Lizzie Hillesdon schrijft, speelt en produceert haar muziek helemaal zelf. Elk geluid dat je hoort is door haar bedacht en uitgevoerd. Ze noemt zichzelf Pixey en bezorgd ons een grote lach op het gezicht met haar track 'Just Move'.

NOTHING BUT THIEVES - IMPOSSIBLE

Het is één van de grote kanshebbers voor de bovenste positie in The Playlist of the Year. Met een gewone versie en een orchestrale versie, opgenomen in de Abbey Road Studio's, weet Nothing But Thieves te ontroeren. 'Impossible' is volgens de band zelf het tegenovergestelde van de rest van het album.

GIRL IN RED - RUE

Dat Scandinavië een hoop goede artiesten levert, mag inmiddels geen geheim meer heten. De vraag is alleen of het Zweden, Noorwegen, Finland of Denemarken is. Het antwoord dit jaar is absoluut Noorwegen, want daar komt Girl in Red vandaan. Marie Ulven Ringheim is haar echte naam, ze is 21 jaar oud en maakte de fantastische track 'Rue'.

LUCAS HAMMING - FALLING

Voor Lucas Hamming moest 2020 het jaar worden van een hoop optreden, maar dat viel tegen. Hij zou ook het theater in gaan, maar na een paar shows gespeeld te hebben, moesten de theaters al weer dicht. Gelukkig voor hem mocht hij wel uit een vliegtuig springen voor zijn videoclip. Want als de titel van je liedje 'Falling' is, dan moet dat in de videoclip natuurlijk ook wel gebeuren.

RONDE - GET TO YOU

Rondé moest dit jaar, naast alle coronamaatregelen, nog ergens aan wennen. Toetsenist Adriaan Persons besloot namelijk uit de band te stappen, zodat hij zich kan focussen op het schrijven en produceren van muziek. Ineens was Rondé dus nog met vier. Maar aan de sound is dat niet te horen. Sterker nog, met 'Get To You' grijpen ze iets meer terug naar materiaal van het eerste album, inclusief te catchy klapjes.

ROYAL BLOOD - TROUBLE'S COMING

Volgens Mike Kerr van Royal Blood is 'Trouble's Coming' een van de beste tracks die ze ooit gemaakt hebben. Na jaren wachten was er eindelijk nieuw werk van de band. Met een nummer dat maar weer eens bewijst dat je helemaal niet met veel hoeft te zijn om enorm te rammen!

PLAYLIST OF THE YEAR 

We geven je graag wat inspiratie voor jouw stemlijst voor de Playlist Of The Year. Op 24 december hoor je de Playlist Of The Year, de 100 beste nummers uit 2020, op KINK. 

KLIK HIER OM TE STEMMEN

Datum

20 december 2020

SHARE

NU op KINK

Killers

When You Were Young

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje