Stuur ons een berichtje

KINK Icon top 150: Muse

Muse is één van de grootste Britse rockbands van dit moment. De band, bestaande uit drummer Dominic Howard, bassist Christopher Wolstenholme en frontman Matthew Bellamy, is een van de grote kanshebbers om hoog te eindigen in de KINK Icon Top 150. De lijst met de grootste KINK iconen volgens jou!

ROCKET BABY DOLLS

In de vroege jaren negentig, nog voordat Muse Muse was, speelden Dominic, Matthew en Christopher samen in de band Rocket Baby Dolls. Pas na het winnen van een lokale Battle of the Bands kwam bij de bandleden de realisatie dat ze misschien serieus ook de kost kunnen winnen met muziek. Vanaf dat moment (1994) gaan ze verder als Muse.

Na een aantal EP’s en een paar jaar bouwen aan een fanbase brengt Muse in 1999 zijn eerste album Showbiz uit, wat zorgt voor nog meer positieve buzz. Een jaar later volgt album twee: Origin of Symmetry. Qua geluid experimenteert de band op dit album iets meer, zo hoor je een kerkorgel op het album en wordt de drumkit uitgebreid. Op Origin of Symmetry staat onder andere de succesvolle cover van ‘Feeling Good’ en de inmiddels iconische track ‘Plug In Baby’.

GROOT, GROTER, GROOTST

In 2003 brengt Muse het derde album, Absolution, uit. Dit album bevatte (als we de Amerikaanse hitlijsten moeten geloven) de eerste echte hits van Muse, met onder andere ‘Time Is Running Out’, ‘Hysteria’ en ‘Sing for Absolution’. In 2004, na de release van Absolution, is Muse de headliner op Glastonbury. Dit is nog steeds volgens Bellamy één van de beste Muse-gigs ooit.

Na Absolution brengt Muse (tot nu toe) nog vijf albums uit: Black Holes and Revelations (2006), The Resistance (2009), The 2nd Law (2012), Drones (2015) en Simulation Theory (2018). Na een toegenomen elektronisch geluid zoekt Muse voor de laatste twee albums weer naar het "simpelere rock"-geluid, welke te horen is op Drones en Simulation Theory. Muse headlinet nog twee keer Glastonbury en zet door de jaren heen gigantische wereldwijde tours op. Ze staan inmiddels bekend als een band met bijzondere liveshows, waarbij veel focus ligt op het gebruik van nieuwe technologie (zoals het gebruik van drones tijdens hun Drones-tour).

KINK ICON TOP 150

Muse is één van de grote kanshebbers om tot hét KINK Icon te worden gebombardeerd. Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 februari hoor je de KINK Icon Top 150 op KINK en jij bepaalt hoe die lijst eruit ziet door te stemmen. Als het aan KINK-dj Carlijn Hubregtse ligt, die je elke maandag tot en met donderdag van 22:00 tot 00:00 uur hoort met KINK Late Night, gaan we Muse zeker hoog in de lijst terugvinden. "Muse is voor mij de KINK Icon, want ze maken bijzondere muziek. Ik ben al járen fan van de band. Ze zijn, naar mijn mening, alles behalve commercieel en maken unieke muziek die alleen Muse kan maken."

Datum

10 februari 2021

SHARE

NU op KINK

Green Day

Know Your Enemy

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje